office-2013-web-apps.jpg

Microsof-tov novi Office 365 je Cloud integrirajući, tj. vaša dokumenata se automatski pohranjuju i na Microsoft-ov Cloud servis SkyDrive. Sada sa pet novih Bing aplikacije, Microsoft donosi moć Cloud-a u vaša lokalna dokumenta. Drugim riječima, dokumenta postaju više poput Web stranica.

Pet novih Microsoft Bing aplikacija dizajnirane su za integriranje sa Office 365 aplikacijama Excel i Word. Pa tako, Bing Maps za Office vam omogućuje da pozicionirate lude na mapi sa alatom za vizualizaciju podataka koji se integrira izravno u Excel-u. to znaći da će se i ljudi i mjesta pojaviti na na živoj mapi, ugrađnoj u vaš spreadsheet, koji može biti uvećan i prebačen na Bing-ov pogled iz ptičje perspektive.

Druga Bing aplikacija, koja je također za Excel, omogućuje vam da izgradite živi financijski portfelje koji obuhvaća tekuće vrijednost svaki dan:

1

Za Word, Microsoft je objavio tri Bing aplikacije koje omogućuju pretraživanje povezanih vijesti i videa izravno iz dokumenta, pretraživanje i umetanje slike u dokument izravno sa Interneta i pristupiti najnovijem online rječniku i gramatičkim informacijama.

2

Microsoft Bing aplikacije za Office 365 su nastavak evolucije dokumenata, od statičkih subjekata koji se samo mijenjaju kada ih promijenite, do živih kreacija koje se mogu same ažurirati. Dajući dokumentima aplikacije, Microsoft u suštini pretvara dokumente u aplikacije. Ne samo da Microsoft približava Office alate za produktivnost Web-u, već nam omogućava da “u letu” stvaramo kombinacije podataka, analize i vizualizacije.

Sve u svemu, vrlo korisno. U bliskoj budućnosti treba očekivati još više aplikacije za Office.