servis-mega.jpg

Dugo očekivani dolazak nasljednika Megaupload-a napokon se dogodio privukavši ogromnu pažnju, a samo sat vremena nakon pokretanja sajt je dobio 100.000 novih registracija.

Novi servis Mega za neke korisnike je bio otvoren u petak ali je u subotu zvanično postao dostupan svima. Mega korisnicima nudi 50 GB prostora za pohranu i dijeljenje glazbe, filmova, dokumenata i drugih datoteka.

Ako želite još više prostora za pohranu, možete platiti mjeseečnu naknadu: 500 GB košta 9,99 evra, 2 TB košta 19,99 evra, i 4 TB košta 29,99 evra. Servis koristi veoma mnogo enkripcije, toliko da ni Mega neće znati kakve datoteke korisnik prenosi.

Dotcom jasno pokušava da od Mega napravi snažniju i sigurniju verziju Megaupload-a, kojeg je američka vlada prije godinu dana zatvorila na vrlo spektakularan način. Kim Dotcom je optužen za omogućavanje masovnog piratstva. Tužitelji su ga pokušavali izručiti SAD-u, ali barem za sada Novozelandski pravni sustav to ne dozvoljava.

Lansiranjem Mega mi se ne izrugujemo bilo kojoj vladi ili Hollywood-u. Ovo je samo naše pravo na inovacije i pokretanje novog posla. Ono što mi nudimo je pametniji, brži i sigurniji način Cloud pohrane i potpuno smo uvjereni od strane našeg pravnog tima da smo u skladu sa zakonom. U prva 24 sata od pokretanja Mega servis je privukao više milijun korisnika. Servis je izgrađen iz temelja nakon što su američke vlasti brutalno ugasile Megaupload kog su nazvale međunarodnim organiziranim zločinačkim pothvatom koje omogućuje masovno online piratstvo. Privatnost naših Megaupload korisnika je bila uzurpirana, komunikacija ugašena, a sloboda govora napadnuta. Sa servisom Mega smo nezaustavljivi,

priopćio je Kim Dotcom na zvaničnom pokretanju novog servisa Mega.