Linkedin-answers

LinkedIn, društvena mreža za poslovne korisnike objavila je da će krajem januara zatvoriti svoj servis za pitanja i odgovore, jer nije uspio privući dovoljno angažovanje korisnika.

LinkedIn je društvena mreža usmerena na poslovanja i poslovne korisnike. Pokrenuta je 2003 godine i uglavnom se koristi kao sredstvo za profesionalno umrežavanje. Servis za pitanja i odgovore prvi put je predstavljen još 2007 godine i nikada nije uspeo postati dovoljno popularan.

31. januara 2013 godine, ugasićemo svoj servis LinkedIn Answer. Od sada ćemo se mnogo više fokusirati na razvoj novih načina koji će podstaći mnogo veće angažovanje korisnika, delenje sadržaja i diskusije oko stručnih tema širom LinkedIn mreže. Treba naglasiti da naši članovi i dalje mogu postavljati pitanja i i inicirati stručnu raspravu koristeći naše druge kanale, uključujući LinkedIn Polls, Groups, ili status update,

saopštio je LinkedIn.

Gašenjem LinkedIn Answer servisa, Quora, izuzetno popularan servis za pitanja i odgovore, imaće pravu priliku da dođe u centar pažnje. Kompanija ima 1,5 miliona korisnika a nedavno je primila 61 miliona investicija od poznatih investitora poput Adam D’Angelo, Peter Thiel i Matrix Partners.

Nakon objave da LinkedIn gasi svoj servis za pitanja i odgovore, mnogi veruje da sada Quora ima veliku priliku za monetarizaciju.