Sony Xperia tablet Z

Kompanija Sony predstavila je fantastični tablet Xperia Tablet Z sa novim dizajnom i vrhunskim specifikacijama.

Pre nekoliko nedelja, kompanija Sony predstavila je pametni telefon Xperia Z. Radi se o Android telefonu vrhunske izrade i dizajna sa ekranom veličine 5 inča ekranom. Treba reći da pametni telefon Xperia Z ima 1,5 gigaherca Snapdragon S4 Pro procesor i 2 GB RAM-a a takođe je otporan na vodu i prašinu.

Ovaj telefon ne samo da izgleda sjajno već je i očigledan signal promene u strategiji kompanije, udaljavanje od jeftinih telefona i fokusiranje na izradu vrhunskih pametnih telefona kako bi se što bolje konkurisalo kompanijama Apple i Samsung.

Ista poruka odnosi se i na tablet-e. Naime, kompanija Sony juče je predstavlia tablet prigodno nazvan Xperia Tablet Z i jednako je fantastičan kao pametni telefon Xperia Z.

Xperia Tablet Z ima vrhunske specifikacije, radi se o tabletu veličine 10 inča uređaj sa potpuno novim dizajnom, debljine je samo 6,9 mm, što ga čini najtanjim u svojoj klasi (tanji je i od Apple iPad mini koji je debljine 7,2 mm). Ekran ima visoku rezoluciju od 1920 x 1200 piksela sa gustoćom piksela od 224 PPI i poboljšan sa Sony-jevom Mobile Bravia Engine 2 tehnologijom.

Xperia Tablet Z pokreće Google-ov mobilni operativni sistem Androidom 4.1, ima quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesor koji radi na 1,5 GHz i 2 GB RAM-a memorije. Tu je takođe i 32 GB prostora za skladištenje, kamera od 8,1 megapiksel, NFC i LTE povezivanje, microSD slot i Sony "S-Force" surround tehnologija. Xperia Tablet Z ima bateriju od 6.000 mAh, koja bi trebalo da bude dovoljna za preko 8 sati rada.

Kompanija Sony ističe da je Xperia Tablet Z, baš poput pametnog telefona Xperia Z, otporan na vodu i prašinu. Novi tablet će se na proljeće naći prvo na tržištu Japana u crnoj ili beloj verziji. Za sada kompanija ništa nije rekla o ceni.