AndroidWindows7

Sada je već moguće pokretati Android aplikacije na Windows ali i Android aplikacije na Mac računarima zahvaljujući vrlo zgodnoj aplikaciji pod nazivom BlueStacks. Međutim, grupa Kineskih developera okupljenih u startupu SocketeQ sada pravi još jedan korak dalje omogućavajući vam pokretanje ne samo aplikacija već i celog operativnog sistema Android 4.0.3 “Ice Cream Sandwich” zajedno sa Google Play podrškom, kao autohtonu aplikaciju na vašem Windows Vista , Windows 7 ili Windows 8 računaru.

Za sada se ovaj projekat nalazi još uvek u fazi razvoja i kao takav još uvek zahteva mnogo prilagođavanja da bi sve radilo kako treba.

“WindowsAndroid” korisnicima pruža Android korisnički interfejs i koristi virtuelnu mašinu Dalvik za pokretanje Android aplikacija. Pošto nema potrebe za emulacijom, aplikacije navodno mogu iskoristili hardver vašeg sistema i grafičku karticu za hardversku akceleraciju. Poređenja radi, BlueStacks je Android emulator za Windows i Mac računare.

Program “WindowsAndroid” će podržavati većinu rezolucija ekrana, čak i oni korisnici koji nemaju ekran osetljiv na dodir moći će koristiti ovaj program koristeći svoj miš i tastaturu za kretanje i navigaciju.

Generalno, pokretanje Google-ovog mobilnog operativnog sistema Android na desktop računaru nije nešto što želi večina korisnika, ali sam projekat izgleda prilično zanimljiv. Da biste isprobali WindowsAndroid morate otići na SocketeQ sajt i popuniti formular da bi dobili link za preuzimanje.

windowsandroid