fb

Tokom većeg dela 2012 godine, Google Maps aplikacija imala je sjajnu statistiku kada je u pitanju broj jedinstvenih mesečnih korisnika međutim, na kraju je ipak Facebook aplikacija najpopularnija applikacija 2012 godine.

Prema nalazima istraživačke kompanije comScore, na listi 10 najpopularnijih aplikacija u 2012 godini, Google Maps aplikacija većim delom prošle godine bila je lider, uglavnom se boreći sa konkurentima u obliku ostalih Google aplikacija, kao i Facebook, Pandora, i Yahoo! Messenger aplikacije. Među prvih deset aplikacija koje su korisnici najviše koristili u 2012 godini, na iOS i Android uređajima, kompanija Google poseduje njih pet, što je, mora se reći, prilično impresivno.

Facebook-Google-Maps

Međutim, ono što je najzanimljivije jeste smena na vrhu liste aplikacija koje se najviše koriste nakon što se na tržištu pojavio Apple iPhone 5. Izlaskom novog Apple iPhone-a, kompanija Apple je umjesto Google Maps predstavila svoju vlastitu Maps aplikaciju. To je rezultiralo da smanjenjem mesečnog broja jedinstvenih posetilaca na Google Maps, koja je uprzo pala na drugo mesto liste aplikacija u smislu korišćenja.

Na tronu se pojavila Facebook aplikacija. Ono što je interesanto jeste to da Facebook aplikacija za Android prepuna propusta i da postoji jako veliki broj pritužbi korisnika na njen rad, ali da oni ipak nastavljaju da koriste zvaničnu aplikaciju umesto alternativa.

Sve u svemu, Facebook aplikacija je najkorišćenija aplikacija 2012 godine zahvaljujući pojavi Apple iPhone 5.

Top-Apps-comScore