pebble-smartwatch-app

Dugo očekivani pametni ručni sat (smartwatch) Pebble konačno je postao dostupan. Jučer je na Kickstarter stranici proizvoda objavljeno da je kompanija počela sa isporukom prve serije satova onima koji su financijski podržali ovaj projekt.

Na Kickstarter stranici projekta navodi se da nisu bili u mogućnosti da prvi dan isporuče onoliko pametnih satova koliko su očekivali zbog problema sa dokumentacijom.

Nakon što je jučer krenula počela isporuka pametnog sata Pebble, danas su objavljene iOS i Android aplikacije koje pomažu da sat mođe da pruži sve svoje mogućnosti korisniku.

Treba reći da su se nedavno pojavile glasine da kompanije Apple i Intel zajednički rade na proizvodnji pametnog ručnog sata (smartwatch) koji bi mogao biti spreman za proizvodnju negdje u prvoj polovici 2013 godine.

Današnja objava aplikacija za iPhone i Android uređaje dolazi u pravo vrijeme s obzirom da se kompletna prva serija od 89.000 proizvedenih pametnih satova Pebble već nalazi na putu do svojih vlasnika.

Pebble je poznat kao jedan od najuspješnijih Kickstarter projekata ikad, sa prikupljenih više od 10 milijuna dolara. Pametni ručni sat Pebble se integrira sa vašim pametnim telefonom i koristi E-Ink zaslon za prikaz informacija poput podataka o pozivu, kontroliranja muzike, kalendarskih zapisa i ažuriranja sa društvenih medija. Aplikacije za Android i iPhone će vam pomoći instalirati prilagođeni “watch faces” i još mnogo toga.

Pebble aplikacija za iPhone i Android nudi kontrolnu ploču za Pebble smartwatch i radi sljedeće stvari:

  • Obaviještava vas kada je ažuriranje softvera za Pebble spremno za instalaciju
  • Instalira i uklanja prilagođene “watchfaces” na vaš pametni sat Pebble
  • Šalje ping test poruke na vaš Pebble smartwatch
  • Pomaže vam u otklanjanju problema

Pogledajte video demonstraciju Eric Migicovsky, kreatora pametnog sata Pebble: