Intel-CEO-Paul-Otellini.jpg

Kompanija Intel poduzela je prve korake u pravcu gašenja svog PC poslovanja tj. na proizvodnju matičnih ploča za računala. Naime, prema planovima kompanije, cijela divizija treba da se potpuno ugasi do 2016 godine.

Kompanija Intel navodi da će prestati sa proizvodnjom matičnih ploča za desktop računala ubrzo nakon što krene isporuka njegovih Haswell ultrabook matičnih ploča.

Intel se bori da održi korak sa konkurentima u kategoriji proizvodnje matičnih ploča za desktop računala a također je morao prebaciti većinu svog fokusa na tablet i mobilne uređaje. Trenutno, Intel pokreće sedam pametnih telefona (smartphone) a također isporučuje ​​čipove za x86 tablet računala.

Iako najnoviji izvještaji o zaradi kompanije Intel pokazuju da njegova PC divizija još uvijek ostvaruje dobar profit te da se još uvijek ne naziru financijski problemi, no ipak se kompanija sve više okreće budućnosti u kojoj je najveći fokus na ultrabooks računalima, gestularnim kontrolama i zaslonu osjetljivom na dodir.

U nastojanju da održi korak sa novim faktorima oblika, kompanija Intel navodi da će se usredotočiti na all-in-one (sve-u-jednom) sustave dizajna te nastavi sa savjetovanjem proizvođača po pitanju dizajna matičnih ploča.