Adobe

Danas je kompanija Adobe konačno objavila neke stvarno fantastične nove alate namjenjene developerima, uključujući i mobilne developere.
Edge Reflow je kompanijin Photoshop za responzivni dizajn. Edge Reflow omogućuje svima da brzo i jednostavno kreiraju Web sajt i sadržaj koji će prilagođavati svim veličinama i vrstama faktora forme.

S obzirom na sve veću ponudu zaslona različitih veličina, ​​od televizora, tableta, do pametnih telefona, developeri, pa čak i obični Web dizajneri prisiljeni su da razmišljaju o dizajnu koji bi se fluidno mjenjao nego da prave dizajn za svaku određenu veličinu zaslona.

Adobe je danas objavio niz zapaženih promjenama samo za Creative Cloud pretplatnike uključujući i novu Edge Web Fonts podršku  i bolji izgled u Dreamweaver-u te dodavanje CSS funkcionalnosti u Edge Animate, alatu za stvaranje pokretne grafike. Edge Code, uređivač koda, dobiva nekoliko korisnih promjena uključujući i živi pregled promjena koda. Osim toga, Edge Reflow, koji je prvi puta predstavljen prošle jeseni, sada je po prvi put dostupan u besplatnoj javnom preview verziji. Sve ove promjene, osim za Dreamweaver biti će odmah na raspolaganju i besplatnim i plaćenim članovima Adobe Creative Cloud.

Ove promjene su usko povezane sa Creative Cloud, Adobe-ovom uslugom pretplate. Creative Cloud je Adobe-ov Cloud pristup Creative Suite koji uključuje mnogo online učenja i kolaboracije. Creative Cloud za kompaniju Adobe ustvari predstavlja promjenu smjera sa kojim treba da se stabiliziraju prihodi kompanije putem sustava mjesečne pretplate na proizvode.

Sa besplatnom javnom preview verzijom Edge Reflow kompanija Adobe se nada da će privući nekoliko ranih korisnika od kojih će dobiti veliki broj korisnih povratnih informacija u cilju poboljšanja proizvoda.