kindle fire

Amazon je predstavio novu virtualnu valutu koju će ljudi moći koristiti za kupnju igara, aplikacija i kupnju unutar aplikacija na njegovom tabletu Kindle Fire. Nova virtuelna valuta nazvana Amazon Coins, je još jedan način sa kojim će developeri mobilnih aplikacija i igara dovesti promet, download i na kraju povećati zaradu sa Kindle Fire.

Najveći online trgovac navodi da će kada valuta debitira u SAD-u u svibnju, korisnicima predati Amazon Coins vrijednosti milijune dolara. Također, Amazon će kupnju Amazon Coins učinit brzom i lakom, izravno sa Amazon-ovog računa. Oni korisnici koji nisu zainteresirani za novu virtuelnu valutu moći će i dalje kupovati na Amazon-u kao i do sada.

Developeri će i dalje zarađivati 70 posto od prihoda, koje i sada imaju. Oni developeri koji već imaju svoje igre i aplikacije već na Amazon AppStore, neće trebati učiniti ništa posebno da bi koristili novu valutu. Developeri koji još uvijek rade na svojim aplikacija morat će ih dostaviti najkasnije do 25. travnja, tako da bi bile spremne kada nova valuta debitira.

Amazon nije spomenuo nikakvu stopu pretvorbe ili vrijednost nov valute, tako da je još uvijek nepoznato da li će Amazon Coins koristiti jednostavan omjer 1 Amazon Coin za 1 dolar ili će koristiti nešto slično Microsoft-u koji svoju valutu na Xbox Live Marketplace vrijednuje u omjeru 1600 Microsoft Points za otprilike 20 dolara.