twitter-icon_thumb.jpg

Twitter je upravo izbacio update za svoje mobilne aplikacije za iOS, Android, kao i mobilni Web.

Nove aplikacije donose Twitter korisnicima po jedan stream sadržaja u svakoj kartici. Takođe, možete uroniti u Activity i Trends iz novih preglede na vrhu Discover kartice, saopštio je Esteban Kozak iz kompanije Twitter.

Ovo današnje ažuriranje uključuje ispravke nekoliko ranije uočenih grešaka i novi način na koji ćete videti linkove na Twitter-u.

Nove verzije aplikacija će dati Twitter-a na mobilnim uređajima bolji interfejs za Discover i Search funkcije. Sada će Discover kartica prikazivati jedan stream svih tipova sadržaja, uključujući tweets, trends, predložene račune i aktivnosti.

Pristup, jedan stream za sav sadržaja, će se primeniti i na pretragu koja će od sada prikazivati fotografije, korisnike i račune u jednom stream-u.

Treba reći da će Twitter sada koristiti i ljudske resurse (angažovane preko Amazon Mechanical Turk) a ne samo mašine za procesiranje vaših upita pretrage. Ovo je nešto što je Twitter još ranije obećao u cilju što boljeg pronalaženja sadržaj na svom servisu.

Napravljena je i manja promena kod linkova, sada će se linkovi odmah otvarati u vašem mobilnom pretraživaču kada na njih kliknete, prethodno su bila potrebna dva klika kako bi se link zaista otvorio. Takođe, Connect kartica će sada umesto Mentions otvarati Interactions karticu kao podrazumevanu.