microsoftova februarska zakrpa

Microsoft će svoju mesečnu zakrpu (patch) objaviti danas a Windows korisnici će sigurno primetiti da se ona odnosi na rešavanje mnogo većeg broja grešaka nego obično. Zakrpa koju bi Microsoft prema najavama trebao objaviti danas, rešiće 57 različite bezbednosnih ranjivosti koji će zahtevati 12 pojedinačnih ažuriranja za popravku.

Zakrpa će ciljati određeni broj različitih aplikacija, uključujući i sam Windows, Windows Server, Exchange, Office, Internet Explorer i .net Framework. Prema navodima koji dolaze iz kompanije Microsoft, 5 od 12 zakrpa klasifikovane su kao kritične, to znači da će se popravljati ranjivosti koje dozvoljavaju hakerima da izvrše zlonamerni kod na računaru korisnika.

Dve kritične zakrpe trebalo bi da poprave bezbednosne propuste koji se odnose na sve verzije Internet Explorer-a, od verzije šest, uključujući Windows 8 i Windows RT.

Microsoft ističe da se jedna zakrpa odnosi na Windows XP, Vista i Server 2003. Posebana zakrpa će biti potrebna onima koji još uvek koriste XP, dok će konačna zakrpa malo bolje zaštititi one koji koriste Exchange.

Ako imate omogućeno automatsko ažuriranje, kritične ispravke će se automatski instalirati na vaš računar tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana. Ostatak isprvki, samo onih kategorisanih kao važne, biće potrebno ručno instalirati.