twitter.jpg

Twitter je povećao cijenu svoje značajke Promoviranih Trendova (Promoted Trends) na 200.000 dolara po danu. Nova cijena stupila je na snagu početkom ove godine i predstavlja 33% povećanje u odnosu na prethodnu cijenu od 150.000 dolara i 150% povećanja u odnosu na 80.000 dolara, što je bila početne cijene kada je ova usluga pokrenuta 2010 godine.

Ovo je ozbiljan novac za microbloging platformu s obzirom da bi mogli ostvariti 73 milijuna dolara tijekom godine, prodajući po ovoj novoj cijeni samo jedno oglasno mjesto dnevno.

Usluga je proširenje platforme promoviranih tweetova (promoted tweets) i omogućuje oglašivačima da kupnju „Trending” teme koja se nalaze na vrhu Trending popisa tema na Twitter-u. One su jasno označene sa žutom strelicom i riječi “Promoted” te rade baš kao što bi i bilo koja druga Trending tema. Korisnik može kliknuti na promovirani trend kako bi pogledao sve tweet-ove koji sadrže Trending hastag ili Trending uvjete.

Iako je 200.000 dolara dnevno ogroman novac za prosječnu osobu ipak treba reći da to i nije tako velika suma za neku veliku kompaniju koja želi moćnu oglasnu kampanju u cilju promoviranja proizvoda, usluge ili događaja. Kompanije kao što su HBO, Hyundai SAD, JetBlue, Samsung i Virgin samo su neke od kompanija koje koriste ovu Twitter uslugu.

Mnoge glasine govore da je ovo jasan pokazatelj da se Twitter priprema za IPO (inicijalnu javnu ponudu) tj. na javno trgovanje dionicama, što bi trebalo da se dogodi početkom iduće godine. Prema nekim predviđanjima, Twitter bi tada mogao vrijediti oko 11 milijardi dolara.