email poruka

Udio e-mail poruka otvorenih na mobilnim uređajima dosegao je 41% u drugoj polovici 2012 godini i na dobrom je putu da do kraja godine nadmaši desktop računala. Rezultati istraživanja, koje dolaze iz Knotice izvješća, pokazuje da pametni telefoni sada čine 29% od ukupnog broja, dok tablet računala čine 12%. Ovo je porast u odnosu na prvu polovicu 2012 godine za 3% odnosno za 1%.

Unatoč tomu što Google Android dominira tržištem mobilnih operativnih sustava, ipak se na iOS uređajima otvara velika većina mobilnih e-mail poruka.

Od 29% e-mail poruka koje se otvore na pametnim telefonima, na iPhone se otvori 22% dok na Androidu “samo” 6%. Što se tiče tablet-a, na Apple iPad se otvori 11,4% dok na svim ostalim tablet-ima 12,1%.

mobile_email

Nedavna anketa kompanije Nielsen utvrdila je da 68% vlasnika pametnih telefona u Britaniji koristilo je svoje uređaje za provjeru e-mail u prethodnih 30 dana. Jedina popularnija značajka je SMS poruka, (92%), mobilni Internet koristilo je 66% vlasnika pametnih telefona a društveno umrežavanje 63%. Slični rezultati su dobiveni u anketi sprovedenoj u SAD, 86% vlasnika pametnih telefona koristi svoje uređaje za SMS poruke, 82% za mobilni Web, 75% za e-mail poruke i 63% za društveno umrežavanje.

U svom izvješću Knotice daje pregled po industrijama. Kao što vidite, najvišu stopu otvaranja e-mail poruka na mobilnim uređajima imaju potrošačke usluge (50%), ugostiteljstvo (44%) i telekomunikacije (40%).

mobile_email_by_industry

Knotice izvješće temelji se na istraraživanju koje uključuje oko 500 milijuna e-poruka poslanih u 11 industrijskih segmenata u posljednjih šest mjeseci 2012 godine.