iphone sa zaslonom oko citavog uredjaja

Apple je patentirao novi iPhone dizajn koji sadrži zaslon koji omotava uređaj i koji nema tipke. Zaslon će pokrivati ​​cijelu površinu uređaja i koji može uključivati ​​dva AMOLED zaslona jedan preko drugog, čime se daje iluzija duboke percepcije, oponašajući 3D iskustvo .

Većina proizvođača prijenosnih elektroničkih uređaja koriste uobičajen oblik koji se uglavnom podrazumijeva da uređaj ima jednu ravnu površinu koja se uglavnom koristi kao površina za zaslon, dok ostale površine ostaju uglavnom neiskorištene, osim za povremene gumbe ili prekidače. Iako je ovakav oblik uređaja estetski ugodan i jednostavan za rukovanje ipak, veličina korisničkog sučelja uglavnom je ograničen na dio uređaja koji zauzima manje od polovice ukupne površine uređaja,

navodi se u podnesku patenta.

Umjesto toga, kompanija Apple sa ovim svojim patentom predviđa iPhone sa zaobljenim rubovima i zakrivljenom prednjom i zadnjom površinom, koje su sposobne za prikazivanje informacija a također reagiraju na dodir.

Predloženi dizajn ne predviđa da iPhone ima fizičku kontrolu glasnoće, nema "home" gumba na prednjoj strani i nema "hold" gumba na vrh. Novi dizajn predviđa da se njihove funkcije obavljaju pozivanjem softvera za kontrolu koji bi se pojavio na zaslonu koji omotava cijeli uređaj i to na mjestima gdje su bili gumbi.

Nema šta, sa ovom inovacijom kompanija Apple ponovo kreće u susret budućnosti.