BitTorrent Live streaming servis

BitTorrent zvanično je otvorio beta testiranje svog BitTorrent Live streaming servisa koji se oslanja na istoimeni peer-to-peer (P2P) protokol, tako da video stream postaje sve stabilniji što se više ljudi priključuje, umesto da bude obrnuto.
Novi BitTorrent Live streaming servis dostupan je kao javna beta, a kompanija navodi da je on dizajniran da velikoj publici isporuči video visoke kvalitete uz znatno smanjenje kompleksnosti u celom tom procesu.

Uspostavljanje profesionalnog Live video stream-a sada i nije toliko skupo za veće sajtove, imajući na umu da je moguće iznajmljivanje servere i usluga kao što su Ustream i Livestream.

BitTorrent Live streaming servis obećava da će eliminisati propusni opseg, troškove i infrastrukturu kao prepreku za emitovanje tako da će sada svako korišćenjem samo kamere na mobilnom telefonu ili Web kamere u svakom trenutku moći pokrenuti feed i početi izveštavati u realnom vremenu.

BitTorrent navodi da od novembra 2012 godine testira protokol kao deo zatvorenog beta programa te da je sklopila partnerstva sa velikim brojem digitalnih kreatora i emitera. Tokom ovog perioda poboljšana je sveukupna stabilnost.

BitTorrent je postavila nekoliko primera kanala za sve one koji žele da isprobaju ovaj novi servis. Korisnici će morati da preuzmete BitTorrent Live plugin da bi se priključili na stream na platformi. BitTorrent Live sajt može se koristiti za pronalaženje kanala za gledanje i emiteri mogu da komuniciraju sa gledaocima putem chat soba na svojim kanalima.