dropboxlogo.jpg

Jučer je objavljeno Dropbox ažuriranje za Mac i Windows na verziju 2.0, koja sa sobom donosi niz nadogradnji korisničkog interfejsa. Dropbox jedan je od najpopularnijih Cloud servisa za skladištenje koji svojim korisnicima besplatno nudi 5 GB prostora za pohranu.

Najistaknutija promjena je redizajnirano padajuće sučelje koje vam sada omogućava da prihvatite ili odbijete zahtjeve za dijeljenje pravo iz izbornika umjesto da idete na Web stranicu. Novo padajuće sučelje također prikazuje popis nedavno ažuriranih datoteka sa svih vaših uređaja te daje jednostavan pristup sinkronizovanim postavkama i Dropbox web stranici.

Ovo je mala ali značajna promjena u načinu na koji su stavke iz izbornika prethodno funkcionirale. Ranije, nije bilo mnogo funkcijonalnosti ali sada korisnik već može pogledati stvari poput koje su to datoteke sinkronizirane.

Osim toga, novo sučelje izbornika olakšalo je dijeljenje datoteka. Potrebno je samo da odaberete stavku u izborniku koju želite podijeliti i gumb "Share" će se pojaviti na desnoj strani. Klik na njega još uvijek vas vodi na Dropbox Web stranicu kako bi mogli da pozovete druge korisnike, ali i ovo je neki početak u razvoju desktop softvera koji bi trebao malo više da pojednostavi stvari.

Dropbox 2.0 dostupan je za Mac i Windows i možete ga preuzeti na zvaničnoj stranici.

mac-dropbox-2