rss-icons

Kompanija Google objavila je da gasi ​​Google Reader zajedno sa još sedam svojih proizvoda i usluga.

Google Reader, koji još uvijek ima vjerne poklonike, pokrenut je u 2005 godine kako bi ljudima pomogao u pratćenju omiljenih Web stranica koristeći RSS (Really Simple Syndication). No, njegova uporaba tijekom godina sve više se smanjuje tako da je sada Google odlučio da uslugu ugasi 1. srpnja 2013 godine.

Osim Reader, Google planira da od sljedećeg tjedna uskrati podršku za ​​Google Voice aplikaciju za Blackberry, što i ne čudi  s obzirom na njegov veliki pad popularnosti. Google predlaže Blackberry korisnicima koji koriste Google Voice da pređu na HTML5 aplikaciju, rekavši da je "sigurnija i lakša za ažuriranje."

Google također gasi GUI Builder i pet UiApp widgeta za developere, Search API za shopping i foto-editing aplikaciju Snapseed Desktop za Macintosh i Windows. Google Building Maker, koji pomaže korisnicima da prave trodimenzionalne modele zgrada za Google Earth i Maps, također će biti ugašen 1. lipnja. Korisnicima je ponuđeno da koriste Google Map Maker za dodavanje informacija o zgradama kao što su obrisi i visina u Google Maps.

Ugašen će biti i Google Cloud Connect, plug-in koji automatski sprema Microsoft Office datoteke iz Windows računala u Cloud na Google Drive servis. Instaliranjem Google Drive na desktopu postiže se ista stvar mnogo učinkovitije, s tim da Drive radi na Windows, Mac, Android i iOS uređajima.

Kompanija Google pokušava usredotočiti svoju energiju na nekoliko ključnih proizvoda koji kompaniji donose najviše novca. Ukupan broj proizvoda i usluga koje je Google do sada ugasio u svojim povremenim čišćenjima je 70.