breathometer-iphone

Breathometer je novi hit gadget koji će se u prodaji naći početkom sledeće godine a koji se trenutno nalazi u beta fazi.

Mali prenosni analizator daha napravljen je da radi zajedno sa vašim pametnim telefonom i ima za cilj da utvrdio da li ste spremni da nakon nekoliko alkoholnih pića sednete za volan automobila. Samo jedan dan koliko traje kampanja, ovaj gadget od 20 dolara već je skupio potrebnih 25.000 dolara ali će kompanija morati sačeka do kraja kampanje da bi podigla prikupljana sredstava.

Ovaj vrlo interesantni uređaj veličine priveska za ključ priključi se na džek za slušalice vašeg telefona i nakon što pokrenete prateću aplikaciju, jednostavno duvnete u njega kako bi izmerili koncentraciju alkohola u krvi. Saopšteno je da će Breathometer raditi sa Android i iPhone pametnim telefonima.

Prema nedavnoj online anketi koju je sproveo sodahead.com, 64 odsto ispitanika navelo je da je ili vozilo u pijanom stanju, ili da su bili u automobilu sa nekim koji je vozio pod uticajem alkohola. Osim toga, 67 odsto ljudi koji su učestvovali u anketi navelo je da zna nekoga ko je bio umešan u incident koji uključuje pijanog vozača. Skoro da je neverovatan podatak da 81 odsto učesnika ankete zna nekoga ko je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Zainteresovani su mogli unapred naručiti Breathometer za samo 20 dolara a koji bi se trebao na tržištu pojaviti u januaru 2014 godine. U trenutku pisanja ovog članka bilo je na raspolaganju još oko 300 uređaja po ovoj ceni međutim, za samo 20-tak minuta i to je rasprodato.