google_logo_thumb.jpg

Svim ljubiteljima animiranih GIF slika sada je Google napokon uslišio molitve. Naime, kompanija je objavila da je konačno dodala filter za GIF i animirane datoteke na svoju tražilicu slika.

GIF je već duže vremena popularan format slika na Web-u ali je Google tek sada odlučio da doda filter za njega u svojoj tražilici slika. Treba reći da su animacije odavno uključene u Google-ovo pretraživanje slika ali da korisnici do sada nisu bili u mogućnosti da traže izravno njih. Opcija pretrage animiranih GIF slika omogućuje korisnicima da pregledaju animacije izravno na stranici sa rezultatima pretraživanja.

Treba reći da GIF slike žive i na mobilnim uređajima. Popularni Vimeo je nedavno kupio Echograph aplikaciju za pravljenje GIF slika u nastojanju da što bolje konkurira aplikacijama poput Twitter Vine aplikacije i Cinemagram.

Da biste pronašli GIF slike u Google-ovoj tražilici slika potrebno je da odete na padajući okvir, kliknite "alati za pretraživanje", kliknite na "bilo koji tip", a zatim "animirani".

Kompanija Google također navodi da je dodala i transparentni tick box u padajućem izborniku “Svaka boja” kako bi korisnici na veoma lak i jednostavan način mogli pretraživati animirane slike sa transparentnom pozadinom.

google gif