sta se sve dogodi za 60 sekundi na Internetu

Kompanija Intel objavila je vrlo zanimljivu info-grafiku koja pokazuje šta se sve dogodi na Internetu za samo jedan minut. Brojke su fascinantne!

Pa tako, Intel navodi da se za samo 60 sekundi skoro 640 terabajta IP podataka prenese širom sveta. Kompanija Intel je te brojke slikovito prikazala u infografici kroz svakodnevne aktivnosti koje korisnici provode na dobro poznatim sajtovima.

Kompanija Google daje najveći doprinos tim podacima. Google putem svog pretraživača za samo 60 sekundi odgovara na više od dva miliona upita pretrage, dok njegov video servis YouTube služi oko 1,3 miliona video snimaka, dok se istovremeno upload-uje oko 30 sati videa namenjenog za javno konzumiranje.

Takođe, neke od zanimljivosti koje možemo spomenuti su da na primer u jednom Internet minutu, jedan od najpoznatijih online prodavaca, kompanija Amazon, obavi prodaju vrednu oko 83.000 dolara, dok za isto vreme 20 nesrećnih korisnika postane žrtva kradljivaca identiteta.

Za samo 60 sekundi na Internetu dogodi se više od šest miliona Facebook pregleda i pošalje 100.000 tweetsa na Twitteru. Takođe, ogromnih 204 miliona e-mailova se pošalju u samo jednom minutu, iako prema poslednjim podacima kompanija Symantec u svetu se svaki minut pošalj oko 150 miliona spam poruka.

Kompanija Intel takođe je napravila projekciju za 2015 godinu. Danas, broj umreženih uređaja je ekvivalentan globalnoj populaciji, ali će se u 2015 godini taj broj prema predviđanjima povećati dva puta.