rss-icons

Nakon vijesti da će Google 1.srpnja ugasiti Reader mnogi su već sada počeli da traže alternativu. S tim u vezi odlučili smo da pomognemo te da vam predstavimo nekoliko najboljih alternativnih opcija:

Feedly

Feedly je sjajni besplatni, minimalistički RSS čitač koji se ugrađuje u vaš omiljeni preglednik, a na raspolaganju su vam i mobilne aplikacije. Ono što je svakako vrijedno spomenuti jeste da sajt radi na kloniranju Google API čitača, te će biti u mogućnosti da na vrlo jednostavan način uradi tranziciju Google Reader korisnika na Feedly.

NetVibes

NetVibes je RSS čitač, ali je također i analitičko rješenje za praćenje društvenih medija tako da to nije samo RSS čitač. NetVibes je besplatan za osnovnu osobnu upotrebu.

NewsBlur

NewsBlur nudi besplatan račun za do 64 sajta, ako koristite više od toga onda ovo vjerojatno nije rješenje za vas jer se za više sajtova plaća. Treba reći da NewsBlur nudi Web, iOS i Android klijente. Imajte na umu da site je uzimajući apsolutno zalupio upravo sada kao Google Reader najava pogodaka, tako da to može potrajati za učitavanje za vas.

RSSOwl

RSSOwl je besplatan i moćan čitač news feed-ova. RSSOwl omogućuje prikupljanje, organiziranje i pretraživanje vijesti sa jednostavnim sučeljem koje nudi beskrajnu fleksibilnost. RSSOwl nudi desktop klijent za Windows.

FeedDemon

FeedDemon je vrlo popularan desktop klijent koji tvrdi da je"najpopularniji RSS čitač za Windows." Radi se o besplatnom RSS čitaču koji u svojoj posljednjoj verziji nudi sinkroniziranje sa Google Reader-om.

Pulse

Pulse je brz i lijep način za čitanje omiljenih blogova, časopisa, društvenih mreža i novina. Pulse je besplatan i dostupno za iOS, Android, i Web korisnike.

Liferea

Liferea je desktop klijent za Linux. Radi se o besplatnom i open source RSS čitaču koji nudi sinkronizaciju sa Google Reader-om a podržava i Google Reader labels.

Rolio

Rolio je čitač rijeke news feed-ova u realnom vremenu vaših RSS feed-ova, Twitter i Facebook konekcija na Web-u  koja također podržava uvoz RSS-ova iz Google Reader-a. Najavljene su mobilne aplikacije za iOS i Android koje bi uskoro trebale biti dostupne.

River2

River2 je još jedan čitač rijeke news feedova kojeg je kreirao jedan od izumitelja RSS-a Dave Winer. Čitač je besplatan i dostupan za Mac i Windows korisnike.