Facebook-Cover-Feed

Sedmicu dana nakon objave, Facebook je konačno učinio Facebook Home dostupnim na Google Play Store. Treba reći da za sada samo određen broj modela telefona ima podršku za Facebook Home, među njima su HTC One X, HTC One X +, HTC First, dolazeći HTC One, Samsung Galaxy S4 Samsung Galaxy S3 i Samsung Galaxy Note 2.

Facebook Home je besplatan za preuzimanje.

Treba reći da Facebook Home nije zamena za operativni sistem Android, on ga samo modifikuje kako bi jedan broj Facebook aplikacija radilo sa aplikacijama koje korisnik već ima u svom telefonu.

Facebook Home vam omogućava da iskoriste nove funkcije kao što su Cover Feed, koja u suštini za zaključavanje ekrana i početni ekran pokreće slideshow ažuriranja statusa vaših prijatelja. Funkcija takođe omogućava da se pojavljuju obaveštenja preko Cover Feed (kao na slici gore). Facebook Home zamenjuje Android listu aplikacija sa App Launcher koji ima dugmad za brz pristup ažuriranju statusa, upload fotografija, ili čekiranu lokacije na Facebook-u.

Takođe, možete zasebno preuzeti ili ažurirati Facebook Messenger kako bi dodali Chat Heads funkcionalnost na vaš Android uređaj bez instaliranja Facebook Home. Chat Heads su mali pop-up mehurići sa Facebook profilnom fotografijom prijatelja koji pokušava da stupi u kontakt sa vama. Novi Facebook Messenger vrlo je sličan IMessages po tome što vam omogućava da šaljete SMS i Facebook poruke iz jedne aplikacije.

Facebook je napravio određeni prodor na ovom tržištu ne samo sa Facebook Home već i sa kupovinom izuzetno popularne aplikacije za delenje fotografija Instagram, redizajnom svoje iOS aplikacija i novim razvojnim alatima za iOS i Android.