macbook-pro

Ono što svakako trebalo da osramoti Microsoft-ove OEM partnere jeste najnoviji izveštaj koji pokazuje da najpouzdaniji Windows računar ustvari uopšte i nije projektovan da radi na operativnom sistemu Windows.
Prema izveštaju koji je tri meseca beležio detalje kao što su pad operativnog sistema, prestanak rada programa i vreme potrebno za pokretanje, najbolji laptop za pokretanje operativnog sistema Windows je Apple MacBook Pro!

Studio Soluto, koji obezbeđuje alate za daljinsko upravljanje računarima, u roku od tri meseca na posmatranim računarima zabeležio je podatke prema kojima je operativni sistem Windows pao 224.144 puta a 84.251 puta se pojavio “plavi ekran”. Studijo Soluto potom je koristio "analitiku frustracije" kako bi se odredilo koji računar nudi najviše nesmetanog rada.

Istraživanje je pokazalo da operativni sistem Windows najbolje radi na 13-inčnom Retina MacBook Pro sa instaliranim Boot Camp. MacBook Pro 13 nalazi se ispred tradicionalnih Windows rivala iz kompanije Acer, Dell i Lenovo.

Na listi 6. najpouzdanijih Windows računara još se nalaze Acer Aspire E1-571, Dell XPS 13, Dell Vostro 3560, Acer Aspire V3-771 i Apple-ov 15-inčni Retina MacBook Pro.

MacBook Pro je najskuplji računar među prva tri, ali ako tražite vrhunsku pouzdanost, podaci jasno pokazuju da je MacBook Pro najbolji računar na tržištu za Windows operativni sistem,

navodi u saopštenju Studio Soluto.

Međutim, pošto Apple laptop ne možete kupiti sa Windows operativnim sistemom, Studio Soluto je za potrebe testiranja napravio čistu Windows instalaciju, što znači određenu prednost u poređenju sa ostalim proizvođačima koji isporučuju Microsoft OS instaliran fabrički, je oni često instaliraju i neki svoj softver koji usporava rad računara.

Postoje i određene mane kod korišćenja Windows OS na Mac računarima. Pre svega ima više posla da se uradi (kupi Windows, postavi BootCamp, instalira Windows, itd) Takođe, Apple Mac tastatura nije optimizovana za Windows (npr. nema Del tastera), a nikako ne treba zaboraviti i na problem sa drajverima,

navodi se u ovom izveštaju.

Kako instalirati Windows 8 sa DVD-a ili USB-a