facebook-android

Facebook Android događaj najavljen za četvrtak očigledno da neće obilovati iznenađenjima s obzirom da su mediji jučer objavili više detalja vezanih za Facebook telefon.

Web stranica Android Policija objavila je fotografije dodatka Android sustavu koji bi se trebao pojaviti na na Facebook telefonu, što sugerira da su ranije glasine da Facebook surađuje sa kompanijom HTC na proizvodnji telefona, točne.

Prema najnovijim informacijama, radi se o telefonu srednje klase pod nazivom “HTC Myst”, koji ima dual-core Qualcomm Snapdragon S4 procesor, 4,3-inčni zaslon rezolucije 720p, 1 GB RAM i kameru od 5 megapiksela.

Facebook-u očito nije cilj iPhone 5 i snažniji Android telefoni već telefon poput HTC Myst s obzirom da se radi o cijenovno pristupačnom telefonu namjenjenom tinejdžerima.

Facebook se sprema da u četvrtak zvanično predstavi i Android aplikaciju pod nazivom “Facebook Home”.

Koristeći to što je Android u potpunosti prilagodljiv, “Facebook Home”je kako se čini potpuna zamjena za tradicionalni Android-ov početni zaslon. Prema svemu sudeći “Facebook Home” neće biti ekskluzivitet HTC Myst već da će vjerojatno biti dostupan svim Android korisnicima na Google Play Store.

Facebook-Phone-interfejs

Facebook Home treba učiniti da društvena mreža još više postane dio svakodnevnog života korisnika. Treba napomenuti da je Facebook Home nešto što je moguće samo na Androidu, budući da Apple ne dopušta bilo kakve zamjene početnog zaslona na iOS.

S obzirom da su ove informacije objavljene jučer, mnogi sumnjaju da je ipak riječ o prvoaprilskoj šali. Dobri poznavaoci online tržišta pak smatraju da je Facebook Home samo početak, te da uskoro treba očekivati još mnogo toga što će biti ponuđeno korisnicima putem Google Play Store.