paypal_logo.jpg

Pitanje dolaska PayPal-a u Srbiju traje već nekoliko godina. Svake godine se obećava da je pitanje dana kada će građani Srbije moći koristiti ovaj najpopularni servis za plaćanje na Internetu te da je država sa svoje strane obavila sve neophodne radnje. Kao što je poznato ova priča se ponavlja godinama.

Napokon, iz Slovenije nam ipak dolaze sjajne vesti. Naime, zvanična Web stranica Slovenačkog festivala kreativnih komunikacija, Magdalena, juče je objavio informaciju koja se tiče dolaska PayPal servisa u Srbiju. Na sajtu se navodi da bi najveći servis za online plaćanje od 9. aprila 2013 godine korisnicima u Srbiji trebao omogućiti otvaranja računa i plaćanje putem Interneta.

U tekstu se navodi da organizatori ovoga festivala koji će se održati u Mariboru od 9. do 12 maja nisu uopše znali da je PayPal još uvek nedostupan u Srbiji. Saznavši to, kontaktirali su PayPal od koga su dobili odgovor da se aktivno radi na rešenju ovog pitanja i da bi korisnici u Srbiji mogli očekivati dolazak najvećeg servisa za plaćanje na Internetu već 9. aprila.

Svakako sjajne vesti, nadati se da se neće nešto iskomplikovati do 9. aprila….