amazon coin

Kompanija Amazon objavila je da od danas korisnici mogu da kupuju aplikacije, igre i robu unutar aplikacije u Amazon AppStore i na Kindle Fire pomoću vlastite virtuelne valute Amazon Coin.

U nastojanju da što veći broj kupaca prihvati ovu novu opciju online plaćanja Amazon je svim svojim Kindle Fire korisnicima poklonio 500 Amazon Coin-a (vrednosti 5 dolara).

Amazon navodi da njegova virtuelna valuta predstavlja vrlo jednostavan i praktičan način za kupovinu aplikacije i robe unutar aplikacija na Kindle Fire. Pored toga, nudi i popust od 4% i 10% na kupovinu virtuelnog novca. Trenutno se Amazon Coin u vrednosti od 5 dolara prodaju za 4,5 Američkih dolara tako da se kupovin Dve najveće vrednosti Amazon Coin od 5.000 (50 dolara) i 10.000 (100 dolara) prodaju se sa 10% popusta pa je za njih potrebno platiti 45 i 90 Američkih dolara.

Za developere aplikacija dolazak Amazon Coin virtuelne valute ništa ne menja, oni će i dalje dobijati svojih standardnih 70% od prodajne cene aplikacija, bez obzira na to da li je korisnik zaradio 10% popust od inicijalne kupovine Amazon Coin.

Ovo je vrlo važno, jer poslednja stvar koju bi najveći online prodavac želio da uradi jeste da promeni način rada njegove prodavnice aplikacija koja je u ekspanziji i tako obeshrabri veliki broj developera od kreiranja aplikacija za popularne Kindle Fire uređaje.