tera

Svijet igara pravi dramatičan pomak prema besplatnom igranju igara. Naravno, igre za koje je potrebno platiti još uvijek čine većinu izdanja na PC platformu kao i za većina drugih, ali treba reći da je danas itekako moguće igrati kvalitetne igre ​​bez potrebe za plaćanjem ili krekovanjem.

Svakako da su mnoge besplatne igre s razlogom besplatne jer je njihova kvaliteta daleko lošija od plaćenih izdanja, ali postoji i dosta iznimki. U stvari, neke besplatne igre su toliko dobre da prosto ne možete vjerovati da su besplatne.

Većina besplatnih igara igračima će ponuditi neki oblik kupnje unutar igre koji ima za cilj da se produži igranje i svojim tvorcima pružii stalan dotok prihoda. No, kvalitetnije besplatne igre svojim igračima će omogućiti da uživaju u kompletnoj ponudi dok će bilo koji oblik novčanih transakcija držati samo kao opciju. Igrači mogu ako žele da je koriste ali ona ni na koji način neće utjecati na uskraćivanje  potpunog doživljaja igranja igre.

Neke od najboljih besplatnih PC igara koje možete pronaći na Internetu su:

DOTA 2

Ono što je napravila izvorna DOTA jeste da je kreirala cijeli žanr. Naime, MOBAs (Multiplayer Online Battle Arenas) nije postojao prije nego što se prvi DOTA mod pojavio u Warcraft 3, a sada je ovaj žanr postao  iznimno masivan. Kompanija Valve stekla je prava na DOTA i objavila samostalnu verziju igre pod nazivom DOTA 2.

DOTA 2 je s razlogom  vrlo slična svom prethodniku. Veliki broj ljudi još uvijek igraju DOTA, iako je igra objavljena 2003 godine, koji godinama unazad traži da se objavi ažuriranje igre, upravo je to ono što im je Valve pružila sa DOTA 2.

Ono što treba istaći, osim toga što se radi o kvalitetnoj igri, jeste to da se sve što se plaća u igri drži čisto estetski. Svi junaci su dostupni bez ikakve potreba za plaćanjem tako da ne postoji ništa što može da zaustavi vaše uživanje u igranju DOTA 2 igre.

dota2

League of Legends

Ako niste znali, najveća video igra na svijetu u smislu ukupne baze igrača je besplatna. Poput DOTA 2 i League of Legends je MOBA, a s obzirom da je napravila veliku stvar modernizacijom žanra prije nego što je DOTA 2 dospjela na tržištu, postigla je ovu ogromnu popularnost.

League of Legends i DOTA 2 su trenutno dvije najbolje PC igre koje odlikuje dubina i intenzivnost vještina, a uz to su i potpuno besplatne za igranje.

Baš kao i DOTA 2, League of Legends je vrsta igre od koje možete postati stvarno ovisni. Ono što možete očekivati jeste da ćete neko vrijeme morati posvetiti učenju i uočavanju nekih suptilnosti igre, ali nakon što to shvatite, priznaćete da je igranje League of Legends nevjerojatno iskustvo koje možete preporučiti svima.

lolegends

TERA

Besplatne MMO (masivne multi-plejer online igre) nisu rijetkost u današnjem svijetu video igara. U stvari, čini se kao da je World of Warcraft jedina MMO koja može i dalje sa uspjehom naplaćivati pretplatu korisnicima.

TERA je među onim igrama koje su bile prisiljene da se okrenu modelu besplatnog igranja. I dok većina MMO imaju tendenciju metodičkog pristupa u igranju, TERA je najbliža akcijskoj RPG igri.

Igranje TERA zahtijeva ispunjavanje dosta zadataka i ubijanje određenog broja stvorenja u misijama a stvarna borba je toliko dobra da nikako ne treba da propustite ovu igru. Vizuelni dojam je jedan od ključnih elemenata koji se Tera ističe od drugih u istom žanru. Iako mnoge MMO igre imaju pristojne grafike ipak TERA ima grafiku koja izgleda fantastično.

besplatna igra tera

Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic je još jedna u nizu MMO koja je pokušala da se natječe sa World of Warcraft u prostoru pretplate, s obzirom da u tome nije uspjela, kreator igre kompanija BioWare odlučila je da je učini besplatnom za igranje.

BioWare je poznat po tome da svojim igračima nudi mnogo više priča nego što je to običajeno kod kreatora ovog tipa igara, a to je slučaj i sa fantastičnom igrom Star Wars: The Old Republic.

swtor

Path of Exile

U smislu igranja, Path of Exile je vrlo slična dobro poznatoj igri Diablo III kompanije  Blizzard, ali postoji jedna ključna razlika: Path of Exile je besplatna. Naravno, postoje mikro transakcije (kupnja unutar igre) ali samo kao opcija, koja ne prekida igru ​​u slučaju da se igrač ne odluči na kupnju.

Za gamere koji vole igru Diablo III ali je ne žele platiti 60 dolara, Path of Exile je fantastična zamjena.

path-of-exile

Team Fortress 2

Kompanija Valve kreator je još jedne sjajne besplatne igre Team Fortress 2. Izvorni Team Fortress prerastao je u super-uspješnu franšizu. Nema mnogo igrica pocačina koje su tako realistične kao Team Fortress, zato tako veliki broj igrača i nakon nekoliko godina od objave i dalje igra ovu igru.

Team Fortress 2 ima istu kvalitetu kao njegov prethodnik ali također donosi i značajno vizualno poboljšanje. Kvalitet igrice je zapanjujući s obzirom da se radi o besplatnoj igri.

team-fortress-2

PlanetSide 2

PlanetSide 2 je masivna multi-plejer online igra (MMO), pucačina u prvom licu koja je postigla zapanjujući uspjeh za jednu besplatnu igru. PlanetSide 2 je vrlo cijenjen prvenstveno zbog svog ogromnog okruženja i masovnim bitkama.

planetside2

Black Mesa

Tehnički, Black Mesa je Half-Life mod, no on je tako velik da su mnogi smatrali da se radi o zasebnoj punoj igri. Igra ponovno uvodi igrače kao Doktor Gordon Freeman na svom putovanju kroz Black Mesa Research Facility, uz originalnu postavu nezaboravnih likova i okruženja koju znamo iz legendarne igre Half-Life.

black-mesa

Svakako da postoji još mnogo dobrih besplatnih PC igara koje se mogu pronaći na Internetu, ako smatrate da postoje igre koje smatrate da smo morali spomenuli, budite slobodni pa ih podjelite sa nama. Kakvo je vaše generalno iskustvo sa besplatnim PC igrama?