Yahoo-oglasavanje.jpg

Kompanija Yahoo ima iznenađujuće duboke džepove spremne za  akvizicije s obzirom da je navodno ponudila između 600 i 800 miliona dolara za kupovinu online streaming platforme Hulu.

Ova ponuda dolazi samo nekoliko dana nakon što je objavljene da je Yahoo kupio blogging platformu Tumblr za fenomenalnih 1,1 milijardu dolara. Uprkos ovoj velikoj investiciji, jasno je da kompanija želi da dodatno proširi svoju ponudu. Yahoo je oduvek želio značajnije prisustvo u području videa, svoj YouTube. S tim na umu Yahoo je prošlog meseca pokušao kupiti Dailymotion, što su Francuski zvaničnici odbili tako da je ova ponuda za preuzimanje Hulu potpuno logična.

Konačna cena će varirati u zavisnosti  od specifičnosti licenciranja i različitih vlasničkih prava. Naravno, konačna cena će zavisiti i od reakcije ostalih kompanija koje su izrazile zainteresovanost za kupovinu online streaming platforme Hulu. Najzainteresovaniji za preuzimanje Hulu su kompanije Time Warner Cable, DirecTV i Chernin Group.

Izvori bliski situaciji tvrde da je malo verovatno da će bilo kakva ponuda ispod milijardu dolara biti uopšte razmatrana, ali sasvim uobičajeno je da kompanije u pregovaranje ulaze sa nižim ponudama .

Ovo nije prvi put da je online streaming platforma Hulu dostupna za kupovinu. Krajem 2011 godine Hulu je tražila kupca koji je spreman ponuditi oko 2 milijarde dolara ali takvih ponuda nije bilo. Dobri poznavaoci prilika na tržištu naglašavaju da je Hulu ovaj put mnogo bliže prodaji nego pre dve godine.