facebook-mobile.jpg

U svetu društvenih medija, delimo i konzumiramo  vesti na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter.

Da bi se podstaklo ovo ponašanje, Facebook navodno radi na usluzi za pružanje vesti koju bi dodao svojoj mobilnoj ponudi. Izvori koji su dobro upoznati sa dešavanjima u Facebooku navode da najveća društvena mreža radi na svom RSS čitaču više od godinu dana. Dakle, on ne može biti reakcija na gnev javnosti zbog Google-ovog gašenja RSS čitača.

Facebook-ov RSS čitač navodno će ličiti na Flipboard, lepo dizajniranu aplikaciju koja čitaocima omogućava prelistavanje novinskih članka, kao magazin.

Prvi operativac Facebooka, Sheryl Sandberg, nedavno je izjavila da je svaki tim u kompaniji prvenstveno fokusiran na mobilne proizvode s ciljem da se podstakne oglašavanje na mobilnim uređajima. Ljudi koriste svoje pametne telefone kod kuće i na poslu, tako da Facebook može da dosegne i služi visoko ciljane oglase ljudima u bilo koje doba dana.

Trenutno, korisnici desktop računara sedminu svoga vremena provode na Facebooku dok korisnici mobilnih uređaja provode petinu svog vremena. Takođe, 30 odsto prihoda koje ostvaruje Facebook dolaze od mobilnih uređaja.

Mnogi smatraju da Facebook-ova usluga za pružanje vesti, za sada sa imenom Reader, mogla biti mnogo popularnija kod korisnika nego Facebook Home.