facebook-home

Facebook Home, najnoviji proizvod društvene mreže koji u osnovi prerađuje vaš ​​Android telefon u Facebook uređaj, trenutno je dostupan samo na pet telefona. Budući da se radi o Android aplikaciji, postoji način da ga instalirate na gotovo svaki moderniji Android telefon ili tablet.

Facebook Home predstavljen je javnosti prije dva tjedna a pokrenut u petak. Facebook Home aplikacija osmišljena je kako bi korisnicima pružila dublji pristup Facebook prijateljima i njihovim ažuriranjima.

Pod pretpostavkom da vaš telefon radi na mobilnom operativnom sustavu Android 4.0 ili novijem, te da nije u potpunosti zaključana kako bi se spriječilo instaliranje neslužbenih aplikacija, imate mogućnost instalirati Facebook Home.

Zahvaljujući XDA Developers forumu korisnicima je dostupna za preuzimanje neslužbena Facebook Home aplikacija uz jednostave upute za instaliranje. Potrebno je preuzeti APK datoteke, deinstalirati Facebook ako je već na telefonu, te instalirati APK datoteke (i Facebook Messenger, ako želite potpuno “Chatheads” iskustvo). Nakon toga, kada sljedeći put dodirnete gumb za početni zaslon potrebno je odabrati "Facebook Home".

Proces je relativno jednostavan u odnosu na druge Android “hack”. Evo koje korake treba da uradite:

  • Deinstalirajte Facebook i Facebook Messenger aplikacije ako ih već imate na telefonu. Ako su vam Facebook aplikacije došle već instalirane na uređaju, onda ćete vjerojatno trebati uraditi “root” telefona kako bi ih uklonili.
  • Instalirajte službenu Facebook aplikaciju, zatim pokrenite Facebook Home launcher i uradite kao što vam se sugerira: postavite Facebook Home kao "Always",za svaki put kada dodirnete tipku Home. Također, instalirajte i službenu verziju aplikacije Facebook Messenger i ponovno pokrenite uređaj.
  • Ako imate bilo kakve ozbiljne probleme, pokrenite ponovno uređaj u recovery modu i obrišite Dalvik cache.

S obzirom da relativno mali broj ljudi može da koristi službenu Facebook Home aplikaciju (samo oni koji su vlasnici Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S IV i HTC One) nadamo se da će ove upute biti korisne svima onima koji žele da koriste Facebook Home na svojim Anddroid uređajima.