windows 8.1

Kompanija Microsoft predstavila je nove programe nagrađivanja osmišljene s ciljem kako bi kompanija postala svjesna sigurnosnih propusta.
Microsoft poziva sve, i pojedince i kompanije, da se priključe programu putem kojeg nudi novčane nagrade do 100.000 dolara u zamjenu za izvještavanje o pojedinim vrstama ranjivosti i tehnikama eksploatacije.

Kompanija će 26. lipnja pokrenuti tri programa:

  1. Mitigation Bypass Bounty
  2. BlueHat Bonus for Defense
  3. Internet Explorer 11 Preview Bug Bounty

Kod Mitigation Bypass Bounty, Microsoft će platiti do 100.000 dolara za nove tehnike eksploatacije zaštite ugrađene u novi operativni sustav Windows 8.1 Preview. Kompanija navodi da će im rano uočavanje i učenje o novim tehnikama eksploatacije pomoći da znatno poboljšaju sigurnost.

Drugi program se zove BlueHat Bonus for Defense putem koje će Microsoft platiti do 50.000 dolara za obrambene ideja koje se odose na podnesene Mitigation Bypass Bounty теhnike. Naravno, ovaj program je povezan sa Mitigation Bypass Bounty programom što može biti dobar način da pojedinci zarade još više novca od svog rada.

Konačno, Microsoft nudi i do 11.000 dolara za kritične ranjivosti koje utječu na Internet Explorer 11 Preview u operativnom sustavu Windows 8.1 Preview.

Kao što smo već pomenuli, Microsoft će ova tri nagradna programa pokrenuti 26. lipnja 2013 godine. Mitigation Bypass Bounty i BlueHat Bonus for Defense nisu vremenski ograničeni programi dok je Internet Explorer 11 Preview Bug Bounty ograničen na  30 dana probnog razdoblja (od 26. lipnja do 26. srpnja).

Svi oni koji su zainteresirani da saznaju više trebaju da posjete  Microsoft-ovu stranicu na kojoj su detaljno predstavljeni nagradni programi.