vine-android

Twitter je konačno objavio Android verziju svoje Vine aplikacije. Vine, koja je od januara dostupna za iOS korisnike, je jednostavna aplikacija za dijeljenje videa koja korisnicima omogućava snimanje i dijeljenje videa u trajanju od maksimalno šest sekundi na Vine mreži kao i na Twitteru.

Vine za Android dostupan je svim korisnicim koji koriste Android 4.0 ili noviju verziju.

Sara Haider, Twitterov Android inžinjer navodi da je ovo tek početak te da Twitter ima vrlo zanimljive planove za mogućnosti koje bi mogla postojati samo na Androidu.

Vine za Android sadrži mnoge značajke zbog kojih aplikacija i imama više od 13 milijuna korisnika. Odlikuje je jednostavno kreiranje videa sa automatskim reprodukcijom i zvukom, pretraživanje sa kojim možete otkriti popularne postove i vidjeti što je u trendu. Tu je također i značajka Find Friends sa kojom možete pronaći i pozvati ljude koje poznajete da vam se pridruže. Također, Vine za Android vam omogućuje da dijeliti svoje postove na Twitteru koje će ljudi moći vidjeti sa vašim tweetom.

Ono što se mora istaći jeste značajka koja je jedinstvena za Android korisnike, Zoom.

Sara Haider također navodi da će se Vine za iOS i Android i u budućnosti nastaviti neznatno razlikovati.

Iako smo bili vrlo usredotočeni na objavljivanje Vine verzije za Android, mi smo ipak nastavili objavljivati ažuriranja i dodavati nove značajke za našu Vine iOS aplikaciju. Kao rezultat toga, ove dvije aplikacije nisu savršeno usklađene, a tako će ostati još za duže vrijeme. Tijekom narednih tjedana, vidjet ćete česta ažuriranja s novim značajkama, koja uključuju i prednju kameru, pretraživanje, spominja i hashtags, kao i sposobnost dijeljenja na Facebook. Također, biće objavljene brojne ispravke i poboljšanja. Naravno, ovo je tek početak, mi imamo doista uzbudljive planove za mogućnosti koje bi mogle postojati samo na operativnom sustavu Android,

priopćila je Sara Haider.

Aplikaciju Vine za Android možete preuzeti besplatno s Google Play.