nokia lumia 1020

Nokia je najavila svoj novi Windows pametni telefon Lumia 1020. Radi se o telefonu sa ekranom veličine 4,5-inča koji će pored ksenonske bljeskalice i mnogih drugih značajki imati i kameru od fantastičnih 41 megapiksel.
Može se reći da je Nokia Lumia 1020 san svakog fotografa.

Sa pametnim telefonom Nokia Lumia 1020 vidjet ćete stvari koje nikada prije niste vidjeli,

priopćio je izvršni direktor kompanije Nokia Stephen Elop.

U suštini, Nokia Lumia 1020 omogućuje korisnicima pravljenje snimaka visoke kvalitete koji se mogu povećati u fantastične detalje. Treba reći da je snimak od 41 megapiksel vrlo veliki, zbog čega softver telefona također daje na izbor i znatno razumnije veličine snimanja od 5 megapiksela.

Nokia Lumia 1020 također korisnicima nudi i Pro Camera, novu aplikaciju koja će korisnicima dati više kontrole nad pravljenjem snjimaka putem postavki telefona kao što su ISO, balans bijele boje, manualni fokus i brzina snimanja. Ovaj telefon također dolazi sa Nokia softverom za optičku stabilizaciju slike (OIS), koji omogućuje snimanje boljih, ne zamućenih fotografija pri slabom osvjetljenju.

Kompanija Nokia također je objavila i Camera Grip, dodatak za Lumia 1020 koji košta 80 dolara i sa kojim korisnici dobivaju produženo trajanje baterije, namjenski okidač i gumirani okvir koji olakšava držanje u jednoj ruci prilikom fotografiranja. Tu je također i stativ.

Za sada se zna da će Lumia 1020 u SAD debitirati 26. srpnja ekskluzivno putem AT&T i po cijeni od 300 dolara a vrlo brzo će se pojaviti i na tržištu Europe.

lumia-1020-sa-kamerom-od-41-megapiksel