microsoftov pametni sat

Prema najnovijim glasinama Microsoft tim koji je odgovoran za Surface tablet testira pametni sat koji ima 1,5-inčni zaslon i koji pokreće modificirana verzija Windows 8.

Da Microsoft radi na razvoju pametnog sata prvi puta je došlo u javnost prije nekoliko mjeseci kada su se pojavile informacije da je kompanija od Azijskih dobavljača 1,5-inčne zaslone i druge dijelova za ovaj uređaj.

Juče je nekoliko izvora prenijelo izvješće da Microsoft Surface tim testira prototipove pametnog sata sa modificiranom verzijom sustava Windows 8 stavljajući naglasak na integriranje sata sa drugim Windows uređajima.

Izvori navode da je Microsoft ranije testirao varijacije pametnog sata dizajniranog od strane Xbox tima ali da se sada razvoju priključio i kompanijin Surface tim.

Prototipovi Microsoft-ovog pametnog sata smješteni su u Oxynitride aluminij koji je navodno tri puta čvršči od stakla i uključuju narukvice različitih boja, plava, crvena, žuta, crna, bijela i siva.

Vrlo je vjerojatno da će se pametni sat koristiti za dopunu funkcija pametnog telefona, za notifikaciju korisnika kada dobiju SMS poruku, e-mail, ili da ih podsjti na predstojeće obveze u njihovom kalendaru.

Također, mogao bi biti korišćen za praćenje tjelesne aktivnosti tijeokm fitness aktivnosti, kao što je to slučaj sa Nike FuelBand.

Po svemu sudeći kompanija Microsoft pojačava svoje aktivnosti na razvoju pametnog sata koji bi trebao da bude direktni konkurent Apple iWatch na kojem trenutno radi tim od 50 zaposlenih u nastojanju da se on što prije pojavi na tržištu.

Treba reći da su Google, Samsung i Dell također izrazili interes za razvoj pametnih satova.

Nedavno izvješće analitičke tvrtke Canalys predviđa da će globalno tržište pametnih satova premašiti 5 milijuna isporučenih uređaja u 2014 godini. Integracija preko senzora i povezivanje sa pametnim telefonima i Web servisima biti će ključne značajke pametnih telefona.

Pametni satovi će biti najvažnija nova kategoriju proizvoda potrošačke elektronike još od trenutka kada se pojavio Apple iPad i pri tome definirao do tada ne postojeće tablet tržište. Softverske platforme povezane sa pametnim satovima također će biti ogromna prilika za developere koji bi se mogli fokusirati na razvoj aplikacija u kategorijama kao što su zdravlje i wellness ili fitness i sport,

priopćio je Chris Jones, potpredsjednik i glavni analitičar kompanije Canalys.