zarada na facebook

Facebook je najveća društvena mreža na svetu sa više od milijardu korisnika od kojih velika većina pristupa stranici svakodnevno komunicirajući i deleći različite vrste sadržaja sa svojim prijateljima. Facebook news feed postao je pretrpan sadržajem koji vas uopšte ne zanima, koji niste Like ili odabrali da pratite a dolazi vam putem funkcionalnosti "U trendu" ili “Predloženi Post".

Ovakav news feed sa dosta komercijalizovanog sadržaja mogao bi uskoro postati još komercijalizovaniji s obzirom da startup Social Rebate sada nudi novac Facebook korisnicima za delenje njihovih nedavnih kupovina na Facebook-u.

Nemojte klikati na Like osim ako vas ne plate za to! To je dobitna kombinacija, potrošači povrate deo novca od svoje kupovine a prodavci vrlo efikasnu reklamu za svoj brend i proizvod,

navodi Social Rebate.

Osim što uživaju da vreme provode na najvećoj društvenoj mreži, za neke korisnike Facebooka ovo bi moglo predstavljati odličan način da zarade i nešto novca, jedino što bi ovakve stvari mogle pretvoriti društveni prostor u komercijalni prostor, društveno umrežavanje u komercijalno umrežavanje, a time će se izgubiti i pravi smisao društvenih mreža.

Social Rebate navodi da njihov servis omogućava prodavcima da pretvore svoje kupce u mini marketinške agencije! Ne postoji rizik za prodavce jer je u pitanju model marketinga poznat kao Cena Po Akciji (CPA), što znači da ako nema akcije, nema ni troškova.

Social Rebate naglašava da trenutno procesuira nekoliko miliona klikova što je pokazatelj uspeha njihovog servisa. Ono što je zanimljivo je to da Facebook ne zarađuje ništa iako se koristi njegova platforma za ostvarivanje prihoda.

Trgovci koji žele da koriste ovaj servis integrišu Social Rebate u svoje sisteme, nudeći korisnicima popust ukoliko pristanu da postanu pridružena ruka marketinga kompanije. Ako to urade, finalni korak u procesu kupovine takođe objavljuje marketinšku poruku na Facebooku, ili Twitteru, Google+, Pinterestu, ili LinkedIn. Treba reći da je Social Rebate servis već integrisan sa Shopify, Magento, Etsy, BigCommerce (o kome smo govorili u članku “Vodič za početnike: Kreirajte online prodavnicu sa BigCommerce”) i još nekoliko drugih velikih eCommerce platformi.

zaradite preporucujuci proizvode na Facebooku

Postoji mnogo stvari koje su dobre kada je u pitanju trgovina na društvenim mrežama. Preporuke na društvenim mrežama su od izuzetne vrednosti za kompanije. Teoretski , podsticanje kupaca da govore svojim prijateljima o vama je super, ali treba reći da je najbolje kada to rade ne zbog svoje koristi samo zato što vole vaše proizvode. Kada se novac umeša u to, javlja se opravdana sumnja u motivi njihovog preporučivanja.