Sa Internetom koji zauzima tako veliki deo naših života danas, sve više i više ljudi pokušava da zaradi novac na Internetu. Neki to rade kako bi sebi obezbedili nešto dodatnog novca, dok drugi tragaju za punim radnim vremenom i karijerom. Jadan od načina sa kojim možete da sebi osigurate dodatnu zaradu ili posao sa punim radnim vremenom koji podrazumeva i veću zaradu jeste da postanete marketer CPA mogućnosti.

Šta je to CPA?

CPA (Cost Per Action) znači “Cena Po Konverziji”, a to je kada je neko platio za konverziju koja proističe iz Lead-a. CPA je model prisutan već dugi niz godina, ali je postao izuzetno popularan u poslednjih nekoliko godina od strane glavnih marketera koji su videli ogromno priliku za profit.

Kada marketirate CPA ponude, nije nužno da morate prodati nešto da bi bili plaćeni. Na primer, ako napravite reklamu za proizvod i proizvod se proda zahvaljujući vašoj reklami, vi ćete zaraditi novac. CPA je postao toliko popularan model zato što možete da zaradite novac bez potrebe da sami napravite prodaju. Prikupljanje Lead-ova kao što su imena, e-mail adrese i lokacije je najefikasniji način marketinga CPA ponuda. Postati marketer CPA ponuda je jednostavno, brzo i može vam doneti mnogo zabave i online zarade!

Da bi postali online CPA marketer morate da imate ili blog ili kvalitetan web sajt pre nego što uopšte krenete u proces prijave za CPA affiliate partnera kompanije ili CPA mreže (mnoge su dostupne na web-u). Kada se prijavite, kompanija će proveriti vaš sajt kako bi se uverila da ispunjavate njihove zahteve.

Kada se ta provera završi, oni će vas kontaktirati putem email-a ili telefona kako bi vam postavili nekoliko pitanja i uverili se da znate šta sve podrazumeva biti CPA marketer, kao i da sazna koji su to vaši planovi što se tiče promovisanja njihovih proizvoda ili usluga.

Kompanija će želeti da zna da li ste svesni pravila i propisa vezanih za pretraživače i prodajnu strategiju. U ovom trenutku procesa je poželjno da postavite neka pitanja ako ih imate. Možete da pitate kompaniju šta oni očekuju od vas i šta je to što vi možete očekivati od njih, prvenstveno što se tiče prodaje i novca.

Upoznajte svoju kompaniju

Ako ste se odlučili da postanete CPA marketer, onda sigurno da želite biti sigurni da su kompanije sa kojima sarađujete legitimne, da igraju po pravilima i da neće biti problema oko vaše isplate.

Pre nego se odlučite da uđete u saradnju sa nekom kompanijom, ne bi bilo loše da uradite neko istraživanje kako bi došli do informacija o kakvo se online poslovanju radi, postoji mnogo sajtova na kojima možete proveriti legitimnost neke Internet kompanije a takođe je dobro da pročitate šta ostali korisnici misle o toj kompaniji.

Nema potrebe da žurite sa odabirom kompanije pristanite da promovišete CPA ponude kompanija koje vam odgovaraju. Nakon svega ovoga, primetit ćete da ste na dobrom putu koji vodi ka veoma obećavajućoj i uspešnoj karijeri CPA marketera.