flappybird

Posljednjih nekoliko dana nova hit igra osvaja svijet. “Flappy Bird” trenutno je najpopularnija besplatna igra za Apple iOS i Android uređaje. Radi se o vrlo jednostavnoj igri u smislu grafike, dok je s druge strane vrlo teška za igranje teško gameplay. Flappy Bird je igrica za kojom su ljudi zbilja poludjeli.

Kreator igre je Vijetnamac Dong Nguyen, inače vlasnik i developer u dotGears Studios koji potpisuje još dvije igre: “Shuriken Block” i “Super Ball Juggling”.

U Flappy Bird, kada dodirnete zaslon učinite da ptica poleti. Cilj je letjeti i izbjegavati zelene postove koje izgledaju poput cijevi u legendarnoj Nintendo igri Super Mario Bros. Ako naletite na cijev, igra je gotova. To je sve. Budući da ne postoje upute biće vam potrebno vrijeme da ovladate tehnikom letenja, do tada igru ćete završavati u roku od sekunde. Veliki broj frustriranih igrača dijeli svoja iskustva na društvenim medijima, posebno na Twitteru, što umnogome doprinosi popularizaciji igre.

Ono što je interesantno jeste da je igra objavljena na Apple Store 24. svibnja 2013 pa mnogima nije jasno zašto je tek posljednjih nekoliko dana postala tako popularna. Mnogi smatraju da je ovako veliku i iznenadnu popularnost koju ima Flappy Bird jedino moguće postići sa masivnom promocijom i botovima (ili s promocijom kojom bi se plaćali lažni korisnički tweetovi i mišljenja). No, kreator igre ističe da je iznimna planetarna popularnost igre izričito organska, te da nisu pokretane nikakve marketinške kampanje koje bi pospješile njenu popularnost.

Ako igrate igru, vidjet ćete da ima neki rudimentarni oglašavanja integriran u nju . Dakle Nguyen počinje u gotovini na njegovu stvaranju , koji je zapravo pogodio App Store davne svibnja 2013 , ali tek nedavno skinula .
Flappy Bird igra ne sadrži kupnju u aplikaciji, što je inače uobičajeni način na koji besplatne igre nastoje da zarade novac, međutim igra sadrži neki osnovni oblik oglašavanja s kojim će Dong Nguyen pokušati da unovči njenu iznimnu planetarnu popularnost.