prvi update windowsa 8.1

Microsoft-ov prvi update operativnog sistema Windows 8.1, koji je planiran za mart, već sada se može pronaći na raznim torrent sajtovima.

Prema onome što je objavljeno ažuriranje sadrži niz promena sa kojima Microsoft želi da poboljša iskustvo sa tastaturom i mišem iskustvo u operativnom sistemu Windows 8.1. To uključuje i novu naslovnu traku za Windows 8 aplikacije koja vam omogućava da otvorite, zatvorite i organizujete aplikacije pomoću miša. Naslovna traka zauzima mali prostora na vrhu svih takozvanih “Metro” aplikacija, tako da je za korisnike koji koriste miš ovo vrlo korisna opcije za brzo kretanje kroz aplikacije.

Slična poboljšanja su takođe učinjena i na početnom ekranu, gde desnim klikom na pločiče otvarate meni sa opcijama za promenu veličine, zatvaranje i ostalo. Prvi update Windowsa 8.1. na početni ekran takođe donosi dugme za pretragu kao i mogućnost da možete da ugasite računar ili se izlogujete direktno iz početnog ekrana.

Ostale promene uključuju link ka kontrolnom panelu u odeljku sa podešavanjima računara te opciju za prikazivane Windovs Store aplikacija pored desktop aplikacije u traci zadataka. To znači da ćete moći pokrenuti Metro aplikacije kao i svaku drugu aplikaciju bez potrebe da prethodno otvorite Metro korisnički interfejs.

Prema nekim glasinama, kompanija Microsoft razmatra mogućnost da do zvanične objave Windows 8.1. ažuriranja, koje bi trebalo biti 11. marta, u potpunosti vrati startni meni zajedno sa sposobnošću upravljanja Metro aplikacijama u prozorima na desktopu.