kako napraviti backup Gmail-a

Da bi što više olakšao korisnicima Google će link za odjavu (unsubscribe) u svom e-mail servisu Gmail, koji se obično nalazi na dnu promotivnog e-maila, sada objavljivati u zaglavlju e-maila.

Primateljima e-mail poruke sada je znatno olakšano jer će se “unsubscribe” link automatski pojaviti na vrhu poruke, uz ime i e-mail adresu pošiljatelja.

gmail unsubscribe link

Ako primatelj e-maila klikne na “unsubscribe” link, Google će poslati automatsku e-mail poruku pošiljatelju (ili kompaniji) u kojoj će tražiti da se primatelju u budućnosti više ne šalju obavijesti. Slanjem ovog zahtijeva pošiljaocu Google želi pomoći svojim korisnicima da ne moraju da gube vrijeme i prolaze kroz marketerske standardne opcije odjave.

Osim što korisnicima pruža jednostavan pristup linku za otkazivanje pretplate, ova promjena će također smanjiti šanse da korisnik prijavi legitimne promotivne e-mailove kao spam u situacijama kada ne može da pronađe link za odjavu.

Ova nova promjena u Gmailu sigurno da se neće svidjeti kompanijama koje žele razvijati svoje poslovanje na Internetu. Pogotovo nakon što je Google prošle godine uveo dodatni Inbox u novoj tab kartici za promotivne poruke što je smanjilo vjerojatnost da korisnici uopće i vide ove promotivne e-mail poruke.