zipshare

Popularni alat za kompresiju datoteka WinZip okreće se Cloud-u. Kompanija je pokrenula ZipShare servis za online kompresiju, upravljanje, enkripciju i deljenje datoteka, koji radi sa velikim Cloud platformama za skladištenje, uključujući Google Drive, Box, SugarSync, Dropbox, OneDrive (raniji naziv SkyDrive), CloudMe i ostale.

Novi servis, koji se trenutno nalazi u beta fazi testiranja, omogućava da otpremite jednu ili više datoteka sa računara ili nekog od podržanih Cloud servisa za skladištenje, koja se tokom procesa kompresuje i koju zatim možete da delite putem e-pošte ili na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter ili LinkedIn. Takođe, pre delenja imate opciju da sa lozinkom zaštitite svoje datoteke.

Primaoci dobijaju URL link sa kojim mogu preuzeti kompresovanu datoteku. ZipShare takođe nudi mogućnost praćenja isporuke preuzimanja, prikazujući vam vreme kada je primaoc pristupio datoteci. Osim toga, servis možete koristiti i za upravljanje datotekama na Cloud servisima, što znači da možete da izvršite operacije kao što su brisanje, premeštanje i ostalo, direktno iz ZipShare.

Kompanija navodi da ZipShare servis nema nameru da se takmiči sa postojećim Claud servisima za skladištenje, on treba da služiti kao dodatak koji će korisnicima pomoći da kompresovanjem datoteka uštede na prostoru za skladištenje koje imaju na nekom od Cloud servisa. Iako ZipShare već podržava većinu popularnih Cloud servisa za skladištenje, kompanija navodi da se radi i na pružanju podrške i za mnoge druge.

Možda će vam biti zanimljiv članak “Cloud servisi sa kojima možete besplatno dobiti 100 GB prostora za pohranu datoteka”.

ZipShare će korisnicima ponuditi mogućnost besplatnog korišćenja (do 50 MB po kompresovanoj datoteci) tokom beta faze a tu su takođe i opcije plaćene pretplate, 39.95 dolara godišnje ili 9.95 dolara mesečno.