twitter-mute

Twitter je poznat po tome da javno testira beta funkcije birajući male grupe korisnika. To se desilo i pre nekoliko nedelja kada je jedan broj korisnika objavio da na Twitter Android i iOS aplikaciji vide opciju za utišavanje pod nazivom “Mute”.

Twitter je juče na svom blogu i zvanično najavio opciju za utišavanja, sa kojom ćete moći sakriti tj. “utišati” tweet-ove određenih korisnika. Nova funkcija će uskoro biti dostupna korisnicima Web verzije Twittera kao i korisnicima Android i iOS mobilnih aplikacija.

Twitter navodi da “utišavanje” korisnika znači da njihovi tweet-ovi i retweets neće više biti vidljiv u vašem Timeline te da više nećete dobijati notifikacije ili SMS obaveštenja od tih korisnika.

Ovi “utišani” korisnici će i dalje biti na listi osoba kojih pratite a takođe će i dalje moći da favorizuju, odgovaraju i retweet vaše tweet-ove. Ono što ova nova Twitter funkcija “Mute” donosi jeste da vi jednostavno nećete videti ništa od tih aktivnosti. Treba reći da osoba ili osobe koje ste “utišali” neće znati da ih ignorišete, vi ćete videti kada vam ta osoba pošalje privatnu poruku, odgovori ili retweet vaš tweet, ali to nećete videti u Timeline i ono što je najvažnije, osobe koje ste “utišali” neće dobiti nikakvu obavest o tome.
Twitter navodi da ćete sa novom “Mute” funkcijom moći “utišali” nekog korisnika direktno iz tweeta ili odlaskom na njegovu profil stranicu. Ovo važi kako za korisnike Web verzije Twittera tako i za korisnike Twitter-ovih Android i iOS mobilnih aplikacija.

Osobe koje ste “utišali” imaće ikonu prekriženog zvuka na vašem profilu, a ako želite da ih ponovo da ih aktivirate doboljno će biti da kliknete na tu ikonu.

Twitter navodi da će ova funkcija u narednih nekoliko nedelja biti dostupna svim korisnicima.