gmail android

U poslednje vreme Google dosta radi na vizuelnom osveženju jednog broja svojih Android aplikacija a kao što su mnogi i očekivali vreme je bilo da se nešto uradi sa Gmail aplikacijom.

Osim estetskih promena koje između ostalog podrazumevaju novi izgled ikonica i novi izgled mail stranice, najnovije ažuriranje Gmail aplikacije za Android uređaje takođe će doneti i nekoliko novih, vrlo značajnih funkcionalnosti. Kompanija Google odlučila je da sa novim Gmail 5.0 za Android doda podršku za Yahoo i Outlook.com. Do sada je Gmail za Android jedino podržavao svoj e-mail servis međutim, očigledno da Google sada želi da potpuno konsoliduje Android e-mail u svoju Gmail aplikaciju.

U videu koji se nedavno pojavio, kompanija Google takođe navodi da će nova Gmail aplikacija za Android uređaje osim Yahoo i Outlook.com takođe podržavati i druge e-mail servise uključujući IMAP i POP3.

Treba reći da nova Gmail aplikacija namenjena Android korisnicima (Gmail 5.0) još uvek nije zvanično dostupna ali mnogi očekuju da će biti zvanično predstavljena zajedno sa novim Android-om. Zvanično predstavljanje novog mobilnog operativnog sistema Android 5.0 ili Android Lollipop trebalo bi se desiti u narednih nekoliko nedelja. Za sada još uvek nema nikakvih detalja vezanih za novu Gmail aplikaciju namenjenu korisnicima iOS uređaja, mada većina očekuje da će i ona dobiti novi izgled i slična poboljšanja i funkcije kao što je to slučaj sa Android aplikacijom.