Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Microsoft Office od sada besplatan za iOS i Android

sa jednim komentarom

office za android

Na iznenađenje mnogih, kompanija Microsoft je jučer objavila da će Office aplikacije, koje uključuju Word, Excel i PowerPoint, od sada biti besplatne za korisnike Android i iOS uređaja.

Office, koji je pokrenut sada već daleke 1990 godine spada u jedan od Microsoft-ovih najstarijih i najuspješnijih proizvoda ikad. Gledajući proteklu godinu, paket Office aplikacija činio je gotovo trećinu prihoda kompanije, oko 26 milijarde dolara. Iz tog razloga su mnogi ostali zapanjeni odlukom Microsoft-a da tako važan softver da besplatno korisnicima mobilnih uređaja.

No, Microsoft to objašanjava kao proširenje postojeće strategije a ne kao potpuno novu strategiju što ima smisla kada se uzme u obzir da kompanija već nudi besplatne Office aplikacije na Internetu. U osnovi, oni to isto korisničko iskustvo sada kroz izvorne aplikacije nude i korisnicima Android i iOS uređaja.

Kompanija je objavila da korisnici sada mogu stvarati i uređivati Office dokumente online na njihovom pametnom telefonu ili tabletu bez potrebe za pretplatom na Office 365. Sve što treba da uradite jeste da preuzmete Office aplikaciju na svoj iOS ili Android uređaj i prijavite se pomoću Microsoftova računa. Tada ćete moći besplatno pregledavati, uređivati, kreirati i printati Word, Excel i PowerPoint dokumente.

Treba reći da će Office 365 pretplatnici i dalje imati određene prednosti. Na primjer, oni će imati pristup premium značajkama kao što su promjena zapisa u Wordu, okretanje tabela u Excelu i presenter pogled u PowerPointu. Oni će također dobiti neograničen prostor za pohranu na OneDrive, integraciju sa Dropbox-om kao i 60 minuta besplatnog telefoniranja mjesečno putem Skype-a.

Što se tiče Android uređaja, svi zainteresirani korisnici morat će imati Android tablet koji pokreće KitKat sa zaslonom veličine od 7 do 10,1 inč. Zanimljivo je da kompanija za sada ne zahtjeva da imate tablet koji pokreće novi mobilni operativni sistem Android 5.0 poznat pod nazivom Lollipop.

Office statistika

Written by Slavnic Predrag

7 Novembra, 2014 at 5:55 pm

Objavljeno u Generalno,Software

Jedan odgovor to 'Microsoft Office od sada besplatan za iOS i Android'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Microsoft Office od sada besplatan za iOS i Android'.

  1. Drago mi je da je ovaj programski paket besplatan, ovo je odlično za sve koji koriste Android.

    vladimir vasiljevic

    27 nov 14 at 14:26

Ostavi komentar