Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Kako pretvoriti svoj telefon u Wi-Fi router?

2 0 komentara

Kako pretvoriti svoj telefon u Wi-Fi router

U situaciji kada ostnete bez Internet konekcije i kada je pametni telefon vaša jedina veza sa Web-om, sigurno razmišljate o tome kako deliti tu konekciju sa vašim računarom tj. kako pretvoriti svoj telefon u Wi-Fi router i tako omogućiti Internet konekciju vašem računaru.

Kao što ćete i sami videti, postupak je vrlo jednostavan i brz.

U ovom članku ćemo vam pokazati kako da podesite Wi-Fi hotspot na Android, iOS i Windows telefonu.

Kako napraviti Wi-Fi hotspot na Android telefonu

Korisnici Android telefona treba da odu na “Settings” i otvore “More”, potom pod podešavanjima bežične konekcije i mreže (“Wireless & networks”) kliknu na “Tethering & portable hotspot”. Tačni nazivi u menija na nekim telefonima se mogu neznatno razlikovati, ali sve što treba da uradite jeste da odete do dela koji se odnosi na podešavanje bežične mreže.Tu ćete videcti nekoliko različitih opcija povezivanja. Što se tiće zaštite, videćete da imate mogućnost da svoju konekciju zaštitite šifriranjem. Takođe, naziv mreže “Network SSID” je po defaultu AndroidAP ali to i lozinku možete promeniti u nešto što smatrate da će biti mnogo bezbednije pogotovo kada se nalazite na javnom mestu.

Kako napraviti Wi-Fi hotspot na vašem Android telefonu

Važno je reći da je ovo možda pokriveno ugovorom sa vašim telekom operaterom ali da na Google Play postoji veliki broj aplikacija koje će vam omogućiti da zaobiđete taj ugovor.

Kako napraviti Wi-Fi hotspot na iPhone

Korisnici iPhonea treba da odu na “Settings” pa “Cellular” a zatim uključe “Personal Hotspot”. Važno je znati da će se posle nekog vremena ovaj hotspot automatski isključiti ako ni jedan uređaj nije povezan sa njim. Operativni sistem iOS 7 vam omogućava i da pratite koliko je podataka korišćeno.

Kako napraviti Wi-Fi hotspot na vašem iPhone

Kako napraviti Wi-Fi hotspot na Windows telefonu

Proces kreiranja Wi-Fi routera je skoro identičan za telefone koji koriste operativni sistem Windows Phone 8.1, Windows Phone 8 i Windows Phone 7.5. Razlika između Windows Phone 7.5 i Windows Phone 8 je u broju uređaja koje možete da povežete. Windows Phone 8x (pa tako i Windows Phone 8.1) vam omogućava povezivanje do 8 uređaja.

Korisnici Windows telefona treba da odu na “Settings” pa “Internet sharing” i uključe ovu opciju deljenja Internet konekcije tj. “Sharing” na “On”. Na sledećem ekranu imate mogućnost da promenite naziv mreže i lozinku u nešto što ćete lakše zapamtiti.

Kako napraviti Wi-Fi hotspot na vašem Windows telefonu

Povezivanje laptop ili tablet računara na Wi-Fi hotspot vašeg telefona

Povezivanje laptop ili tablet računara na Internet konekciju koju vam omogućava vaš telefon pretvoren u Wi-Fi router je takođe vrlo jednostavno. Proces povezivanja je potpuno isti kao da se povezujete na bilo koju drugu Wi-Fi vezu. Potrebno je da listi Wi-Fi mreža pronađete telefon, izaberete ga i unesite lozinku.

Povezivanje laptop ili tablet računara na Wi-Fi hotspot vašeg telefona

To je to. Kao što vidite proces kreiranja Wi-Fi hotspota na Android, iPhone i Windows telefonima je vrlo jednostavan.

Ono što svakako treba napomenuti da svi telekom operateri ne dopuštaju da besplatno kreirate Wi-Fi hotspot na vašem telefonu, već vam za ovu mogućnost dodatno naplaćuju.

Written by Slavnic Predrag

27 Decembra, 2014 at 7:40 am

2 0 komentara to 'Kako pretvoriti svoj telefon u Wi-Fi router?'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Kako pretvoriti svoj telefon u Wi-Fi router?'.

  1. ocu internet

    erdjan

    25 feb 16 at 11:47

  2. Ma sve je to u redu ali kod iphone ne postoji mogucnost kao na androidu da koristis wifi sa telefonom i da taj wifi podjelis sa racunalom ili drugim telefonom, dok je to kod androida moguce.

    Milenko

    2 dec 16 at 11:08

Ostavi komentar