periscope-for-android

Twitter je jučer konačno objavio Periscope aplikaciju za Android uređaje. Radi se o iznimno popularnoj live streaming aplikaciji koja vam omogućuje gledanje i emitiranje videa uživo.

Aplikacija Periscope debitirala je u ožujku i to samo za korisnike iOS. Radi se o iznimno popularnoj aplikaciji koja je prema podacima Twittera u prvih deset dana dobila više od milijun registriranih korisnika širom svijeta. Treba reći da je originalni tvorac aplikacije start-up kompanija koju je Twitter kupio u siječnju, navodno za oko 100 milijuna dolara.

Nakon što preuzmete aplikaciju na svoj pametni telefon možete početi objavljivati live-streaming (video uživo), svima koji žele da ga vide online. Imate mogućnost da pošaljete obavjest svojim Twitter sljedbenicima, koji mogu gledati video uživo, komentarisati ga i slati “srca”. Također je moguće “zaključati” live-streaming, tako da ga samo određene osobe mogu vidjeti.

Kada pokrenete aplikaciju Periscope za Android, ona će vam predložiti da slijedite sve ljude i brandove koje trenutno slijedite na Twitteru. Početni zaslon prikazuje popis aktualnih i nedavnih live-streaminga za vaše sljedbenike. Ako se ništa ne događa u tom trenutku, možete se prebaciti na drugi ekran i pogledati neke druge live-streaminge iz cijelog svijeta.

Treći zaslon (ili kartica) prikazuje najpopularnije Periskop korisnike na temelju broja srca koja su primili. Također, na ovom zaslonu možete tražiti druge korisnike.

Aplikacija Periscope je Twitterov odgovor na Meerkat, live-streaming aplikaciju koja je također vrlo popularna.

Na koncu treba reći da se Periscope aplikacija pokazala kao nevjerojatno popularna među slavnim i drugih javnih osoba. Aplikacija je privukla pažnju i na nedavno održanom boks meč spektaklu između Floyd Mayweather i Manny Pacquiao jer je veliki broj ljudi putem nje moglo besplatno pratiti live-streaming.

Aplikaciju Periscope je moguće preuzeti sa Google Play Store.