skype za web

Kompanija Microsoft juče je objavila da je novi Skype za Web sada dostupan za sve korisnike širom sveta.

Skype za Web je objavljen prošle sedmice ali samo za korisnike nekoliko odabranih zemalja a sada i svi ostali korisnici širom sveta mogu uživati u besplatnoj aplikaciji koja osim Internet Explorer-a, Chrome-a, Safari-ja i Firefox-a na Windows-u i OS X sada radi i na Chrome OS i Linux-u.

Iako je Microsoft juče zvanično objavio Skype za Web na globalnom nivou ipak, aplikacija je još uvek u beta fazi tako da postoji mogućnost da neke stvari ne rade kako bi trebale. Skype za Web za sada podržava Arapski, Bugarski, Češki, Danski, Engleski, Nemački, Grčki, Španski, Estonski, Finski, Francuski, Hebrejski, Hindu, Mađarski, Indonežanski, Italijanski, Japanski, Korejski, Norveški, Holandski, Poljski, Portugalski, Rumunski, Ruski, Švedski, Turski, Ukrajinski i Kineski jezik.

Objava Skype-a za Web je odgovor kompanije Microsoft na nedavnu objavu WhatsApp Web aplikacije. Treba reći da Skype za Web koristi WebRTC, što znači da za svoj rad ne zahteva instaliranje nekih dodataka. Nakon što se prijavite, sve što trebate jeste da omogućite tj. da dozvolite da sajt koristi vašu Web kameru i mikrofon. Primjetićete da je kompletna istorija vaših poruka prisutna, što nije slučaj kada se prijavite na novoj mašini sa novim nalogom. Ovo je dosta korisno kada se prijavljujete sa nekog drugog računara.

Sa ovim novim Skype servisom sada možete da se prijavite sa bilo kog mesta, a takođe više nema potrebe za preuzimanjem desktop verzije.