twitter

Ako ste na Twitteru koristili prilagođenu pozadinu onda ste vjerojatno primijetili da vam nešto nedostaje. Twitter je odlučio da ukloniti prilagođene pozadine sa svih stranica i Timilines, zamjenjujući ih s blještavom bijelom pozadinom koju su mnogi korisnici opisali kao “zasljepljujućom bijelom”.

Do sada su korisnici bili u mogućnosti da promijene pozadinsku sliku na svom profilu, koja se također pojavljivala kao njihov wallpaper na ostalim Twitter stranicama. Pozadine su još uvijek vidljive na javno vidljivim stranicama kao što su tweets ili popisi, no u privatnom prostoru čak i zadana plava boja na koju je većina korisnika već navikla je zamijenjena sa bijelom bojom.

Uklanili smo pozadinske slike sa početne stranice i Timiline na Web-u za sve korisnike. Sada, pozadinske slike su dostupne samo tamo gdje će ih prijavljeni korisnici vidjeti javno (Tweet stranica, stranica popisa i stranica zbirki),

navodi se u priopćenju Twitter-a.

Nije sasvim jasno zašto je promjena napravljena, pogotovo jer personalizirane pozadine nisu uklonjene u cijelosti. Moguće je da zbog toga što velika većina korisnika pristupa Twitteru putem mobilne aplikacije, a tamo se pozadine ne mogu vidjeti, ova značajka i nema neke velike koristi.

Također, ova promjena se može gledati i u sklopu pokušaja Twitter-a da se transformira iz društvene mreže u servis vijesti pod inicijativom poznatom kao Project Lightning.

Za Project Lightning se prvi puta čulo u lipnju, a projekt ima za cilj da pruži bolji način praćenja i agragacije tweets i sadržaja za korisnike na jednom mjestu tako da oni mogu pratiti sva događanja uživo. Novu značajku pod nazivom Project Lightning Twitter planira objaviti do kraja ove godine. Značajka će omogućiti korisnicima pregledavanje tweets na temelju događanja uživo. Nova usluga praćenja vijesti biti će dostupna svima, onima koji nisu prijavljeni na Twitter kao i onih koji jesu, tako da čak i oni koji ne žele aktivno sudjelovati u društvenoj strani Twitter-a mogu imati koristi od usluge.

Isto tako, mnogi smatraju da sada sa praznom pozadinom Twitter ima mogućnost da taj prostor iskoristi za prikazivanje oglasa.