windows 10

Windows 10 će se umesto na DVD-u isporučivati na USB drajvu. Takođe, Windows 10 možete već sada naručiti preko Amazona koji je objavio da će isporuka novog Microsoftovog operativnog sistema na USB-u biti krajem avgusta. Za Home verziju je potrebno izdvojiti 119 dolara a za Pro 199 dolara.

Windows 10 na USB drajvu će se naći u prodaji od 30. avgusta a za sada je Amazon jedini prodavac koji već sada prima narudžbe.

Odluka da se novi operativni sistem isporučuje na USB drajvu umesto na DVD svakako je logična te će svakako pogodovati i velikom broju korisnika čiji laptopi više ne poseduju DVD diskove. Takođe, to znači i da će sam proces instalacije biti znatno brži.

Windows 7 i Windows 8.1 korisnici već neko vreme imaju mogućnost da besplatno rezervišu nadogradnju na Windows 10 klikom na logo Windows koje se pojavilo na desnoj strani taskabar-a.

windows 10 logo

Treba reći da 29. Jula neće svi dobiti Windows 10. Ažuriranje će biti postepeno, prvo će ga dobiti oni koji su učestvovali u Windows Insider programu (više od 4 miliona ljudi) pa tek onda svi ostali. Microsoft će skenirati računar korisnika kako bi proverio da li je on kompatibilan, a zatim preuzeli Windows 10 automatski.

Ažuriranje je besplatno za sve korisnike operativnih sistema Windows 7 i Windows 8.1 koji se odluče na nadogradnju u roku od godinu dana. Korisnici operativnog sistema Windows 8 morati će prvo uraditi nadogradnju na Windows 8.1 da se kvalifikovali za besplatnu nadogradnju na Windows 10.

Kompanija Microsoft je takođe objavila da će ovo biti “poslednja verzija Windows-a”, što znači da će buduće ispravke biti objavljivane kao nadogradnja a ne u obliku velikih softverskih izdanja.