WordPress desktop aplikacija za Windows konačno je dostupna korisnicima.

wordpress desktop app

Prošli mjesec objavljeno je modernizovano Web sučelje za WordPress kao i desktop aplikacija za Mac. Tada je priopćeno da će uskoro biti objavljene i aplikacije za Windows i Linux. I doista, sada imamo na raspolaganju i dugo očekivanu desktop aplikaciju za Windows.

Naravno, ovo je važno ne samo blogerima već i mnogim drugima jer WordPress koristi čak četvrtina Web korisnika. Kompanija Automattic, tvorac WordPress-a, navodi da je desktop aplikacija za Windows jednostavna i zapanjujuće brza.

WordPress desktop aplikacija za Windows funkcionira kao Web stranica s tim da vam daje mogućnost da radite na svojoj radnoj površini (desktopu). Možete upravljati sa više Web sajtova, objavljivati postove, prilagođavati izgled stranica i pratiti različite statistike. Ovu desktop aplikacija mogu koristiti svi WordPress sajtovi, i WordPress.com Web stranice i sve ostale koje nisu hostovane na WordPress.com (ali sa Jetpack plugin-om).

WordPress desktop aplikacija uključuje:

  • Nadzornu ploču za upravljanje s više sajtova (WordPress.com ili WordPress s Jetpack plugin).
  • Novi WordPress.com Editor s in-app pregledom.
  • Reader, koji vam omogućuje da pratite i čitate članke sa vaših omiljenih Web stranica kao i novi Discover koji vam preporučuje izvanredan sadržaj sa svih WordPress stranica.
  • Statistika vašeg sajta i postova.
  • In-app obavijesti, tako da lakše možete vidjeti komentare, Like i nove slijedbenike na jednom mjestu.

Na koncu treba reći da je WordPress desktop aplikacija za Windows i OS X besplatno i da je možete preuzeti na oficijelnoj stranici.